“Bliski susret” kineskih i američkih aviona iznad Južnog kineskog mora

“Bliski susret” kineskih i američkih aviona iznad Južnog kineskog mora

Pentagon je u sredu saopštio da su dva kineska borbena aviona presrela američki izviđački vojni avion u međunarodnom vazdušnom prostoru u incidentu koji se dogodio 17. maja.

Kako je preneo AP, Pentagon je opisao incident kao „nebezbedan” , dodajući da ga razmatraju.

Kineski avioni su presreli američki u međunarodnom vazdušnom prostoru dok je američki avion leteo iznad Južnog kineskog mora i toliko mu se približili da je pilot bio primoran da se spusti da bi izbegao sudar, rekao je američki vojni zvaničnik, prenosi AP.

Izvor:Tanjug
Previous Sukobi u Venezueli, opozicija traži ostavku predsednika Madura
Next Inspekcija rada i na svadbama, na meti snimatelji, fotografi, muzičari

You might also like

Geopolitika

Tramp: Budi jak Izraelu, dan moje inauguracije se bliži

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp kritikovao je u sredu ponašanje administracije odlazećeg predsednika Baraka Obame prema Izraelu poručivši Izraelu da “bude jak” jer se bliži dan njegove inauguracije, 20. januara.

Politika

Nemačka: Ovo je tužan dan za Evropu i Veliku Britaniju

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Walter Steinmeier izjavio je, povodom odluke Britanaca da napuste EU, da je to “tužan da za Evropu i Veliku Britaniju”.

Geopolitika

Prvi kontakt vojnih zvaničnika Rusije i SAD od 2014. godine

Načelnik generalštaba ruske Armije Valerij Gerasimov razmotrio je danas sa šefom Vojnog komiteta NATO Petrom Pavelom perspektive obnove vojne saradnje, što je prvi kontakt dve strane od marta 2014. godine.