Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Najprometnijih deset aerodroma na teritoriji bivše Jugoslavije uslužili su preko četiri miliona putnika tokom prva četiri meseca ove godine, a lidersku poziciju u pogledu rasta drži aerodrom u Skoplju, piše portal EX-YU Aviation News.

Ovaj glavni aerodrom u Makedoniji zaključno sa aprilom uslužio je 466.956 putnika što je povećanje od 25% u odnosu na isti period prošle godine.

Sledi Dubrovački aerodrom sa rastom od 21 odsto nakon jake sezone tokom zime. Iako su zvaničnici ove kompanije najavili rast od tri odsto za ovu godinu, ovaj aerodrom očekuje prometno leto s obzirom da će na njega sletati 54 avio-kompanije iz 24 zemlje.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ je zadržao poziciju najprometnije vazdušne luke u regionu sa 1,2 miliona putnika, registrovavši pad od 2,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo smanjenje je pre svega posledica pada broja avio-operacija. Uprkos ovom negativnom trendu, beogradski Aerodrom očekuje da će uslužiti oko pet miliona putnika ove godine.

Ljubljanski aerodrom je takođe zabeležio pad broja putnika od 0,7 odsto, pre svega usled lošije statistike u aprilu u odnosu na isti mesec prošle godine. Ljubljanski aerodrom očekuje slabiji rast od prošlogodišnje uz očekivani broj putnika na godišnjem nivou od 1,5 miliona putnika.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Od države 100.000 radnika čeka 300 miliona evra
Next Imlek se povlači sa Beogradske berze

You might also like

Kompanije 0 Comments

Google prebacio 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva

Američka kompanija Google prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016. godini, što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza. 

Najvažnije vesti 0 Comments

AIK banka deli dividendu iz neraspoređene dobiti

AIK banka podeliće dividendu iz neraspoređene dobiti u iznosu od 3,4 mlrd dinara. Vlasnici običnih akcija dobiće 390 dinara po akciji.

Kompanije 0 Comments

Izvoz Philip Morris-a veći 50 odsto, ino prodaja NIS-a manja za petinu

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih domaćih izvoznika iznosila je u periodu od januara do oktobra ove godine 3,2 milijarde evra, a kompanija Fiat Crysler automobili Srbija (FCA) i dalje drži

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply