Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Najprometnijih deset aerodroma na teritoriji bivše Jugoslavije uslužili su preko četiri miliona putnika tokom prva četiri meseca ove godine, a lidersku poziciju u pogledu rasta drži aerodrom u Skoplju, piše portal EX-YU Aviation News.

Ovaj glavni aerodrom u Makedoniji zaključno sa aprilom uslužio je 466.956 putnika što je povećanje od 25% u odnosu na isti period prošle godine.

Sledi Dubrovački aerodrom sa rastom od 21 odsto nakon jake sezone tokom zime. Iako su zvaničnici ove kompanije najavili rast od tri odsto za ovu godinu, ovaj aerodrom očekuje prometno leto s obzirom da će na njega sletati 54 avio-kompanije iz 24 zemlje.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ je zadržao poziciju najprometnije vazdušne luke u regionu sa 1,2 miliona putnika, registrovavši pad od 2,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo smanjenje je pre svega posledica pada broja avio-operacija. Uprkos ovom negativnom trendu, beogradski Aerodrom očekuje da će uslužiti oko pet miliona putnika ove godine.

Ljubljanski aerodrom je takođe zabeležio pad broja putnika od 0,7 odsto, pre svega usled lošije statistike u aprilu u odnosu na isti mesec prošle godine. Ljubljanski aerodrom očekuje slabiji rast od prošlogodišnje uz očekivani broj putnika na godišnjem nivou od 1,5 miliona putnika.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Od države 100.000 radnika čeka 300 miliona evra
Next Imlek se povlači sa Beogradske berze

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kineska firma odbila dogovor sa Tesla Motorsom, još nema gradnje fabrike

Šangajska kompanija odbila je neobavezujuć dogovor koji je većinski vlasnik potpisao sa Tesla Motorsom o izgradnji fabrike u Šangaju.

Preduzetništvo 0 Comments

EU odlučila da spasi pčele, upotreba neonikotinoida ubuduće samo u staklenicima

Evropska komisija zabraniće na svojim poljima upotrebu u svetu najčešće korišćenih insekticida. Sada je u EU na snazi privremena zabrana korišćenja tri neonikotinoida a ako predlog Komisije bude usvojen, neonikotinoidi

Najvažnije vesti 0 Comments

Kompanija Leoni zapošljava 700 Prokupčana do polovine 2017. godine

Kompanija Leoni će do kraja ove godine angažovati 350 novih radnika, a u planu je da se u prvom i drugom kvartalu 2017. godine zaposli još 350.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply