Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Aerodrom “Nikola Tesla” sa najslabijom stopom rasta u regionu

Najprometnijih deset aerodroma na teritoriji bivše Jugoslavije uslužili su preko četiri miliona putnika tokom prva četiri meseca ove godine, a lidersku poziciju u pogledu rasta drži aerodrom u Skoplju, piše portal EX-YU Aviation News.

Ovaj glavni aerodrom u Makedoniji zaključno sa aprilom uslužio je 466.956 putnika što je povećanje od 25% u odnosu na isti period prošle godine.

Sledi Dubrovački aerodrom sa rastom od 21 odsto nakon jake sezone tokom zime. Iako su zvaničnici ove kompanije najavili rast od tri odsto za ovu godinu, ovaj aerodrom očekuje prometno leto s obzirom da će na njega sletati 54 avio-kompanije iz 24 zemlje.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ je zadržao poziciju najprometnije vazdušne luke u regionu sa 1,2 miliona putnika, registrovavši pad od 2,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo smanjenje je pre svega posledica pada broja avio-operacija. Uprkos ovom negativnom trendu, beogradski Aerodrom očekuje da će uslužiti oko pet miliona putnika ove godine.

Ljubljanski aerodrom je takođe zabeležio pad broja putnika od 0,7 odsto, pre svega usled lošije statistike u aprilu u odnosu na isti mesec prošle godine. Ljubljanski aerodrom očekuje slabiji rast od prošlogodišnje uz očekivani broj putnika na godišnjem nivou od 1,5 miliona putnika.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Od države 100.000 radnika čeka 300 miliona evra
Next Imlek se povlači sa Beogradske berze

You might also like

Kompanije 0 Comments

Japanski proizvođač autodelova pred bankrotom

Japanski proizvođač autodelova Takata se priprema za podnošenje stečajnog postupka nakon što su njegovi neispravni vazdušni jastuci doveli do najvećeg bezbednosnog opoziva u automobilskoj industriji.

Kompanije 0 Comments

Telenor prodao poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Mađarskoj

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom u vrednosti od  2,8 milijardi evra.

Svetske berze 0 Comments

Brexit: Izlazak Velike Britanije iz EU ne bi bila dobra vest za dužnike u švajcarskim francima

Građani Velike Britanije na referendumu danas odlučuju o izlasku ili ostanku zemlje u Evropskoj uniji. Poslednje ankete pokazuju da je podrška Brexitu u vođstvu za jedan procentni poen.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply