Skupština Alfa plama 16. juna, predložena dividenda 1.000 dinara po akciji

Skupština Alfa plama 16. juna, predložena dividenda 1.000 dinara po akciji

Odbor direktora vranjskog proizvođača peći i štednjaka, Alfa plam, sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 16. jun, a na dnevnom redu je, između ostalog, usvajanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se akcionarima, isto kao i prošle godine, na ime dividende isplati 157,3 miliona dinara odnosno 1.000 dinara bruto po akciji (dividendni prinos od oko tri odsto). Kao dan dividende utvrđen je dan skupštine, 16. jun. Preostali iznos od 603,9 miliona dinara kompanija će zadržati kao neraspoređenu dobit.

Jedna od tačaka dnevnog reda skupštine je i obaveštenje akcionara o realizaciji prve faze akvizije prava industrijske tehnologije i robne marke Calux.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Ko utaji više od 5 miliona dinara krivično odgovara
Next Ole Hansen: Rebalans na tržištu, uskoro cena nafte na 50 USD

You might also like

Berza

Wall Street: Oprezna trgovina, čeka se Fed

Na Wall Streetu su u ponedeljak berzovni indeksi ostali gotovo nepromenjeni jer su ulagači oprezni zbog pada cena nafte i predstojeće sednice američke centralne banke.

Berza

Srednji kurs 118,0497 dinara za jedan evro

Evro je danas zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 118,0497 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Berza

Wall street: Berzanski indeksi bez promene

Na Wall Streetu su u sredu berzanski indeksi ostali gotovo nepromenjeni, pri čemu su cene akcija u defanzivnim sektorima porasle, a u finansijskom i energetskom pale.