Moody’s: Brazil ne izlazi iz u duboke recesije

Moody’s: Brazil ne izlazi iz u duboke recesije

Nadolazeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru doneće gradu neka trajna infrastrukturna poboljšanja, kao i privremeno povećanje poreznih prihoda, no kada taj događaj završi, zemlja će se još jednom probuditi u produbljenoj recesiji, navodi se u izveštaju rejting agencije.

Olimpijske igre u Rio de Janeiru u avgust imaće samo ograničen pozitivan uticaj za posrnulu brazilsku ekonomiju, koje će i ove godine ostati duboko u recesiji, objavila je u utorak rejting agencija Moody’s.

“Nadolazeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru donieće gradu neka trajna infrastrukturna poboljšanja, kao i privremeno povećanje poreznih prihoda, no kada taj događaj završi, zemlja će se još jednom probuditi u produbljenoj recesiji”, navodi u izveštaju Moody’s Investors Service.

Ulaganje 7,1 milijarde dolara u infrastrukturu u Riju biće jednako celokupnom ulaganju u 12 gradova Brazila za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2014., dodaje se u izveštaju. Uprkos tome, očekuje se da će Brazil tokom ove godine ostati u dubokoj recesiji i Olimpijske igre neće promeniti temeljne slabosti, navodi Moody’s.

Očekuje se da će najviše koristi od 350.000 turista i 10.000 sportista u avgustu imati televizijske kuće, kao što je Globo, koje će se emiovati sve događaje, te kopanije za kartice, kao što je brazilski Cielo. Kompanije za iznajmljivanje vozila biće još jedan veliki dobitnik, naročito službena firma igara Localiza Rent a Car, ističe Moody’s.

foto: edmontonjournal.com

foto: edmontonjournal.com

Dugoročno će Rio imati koristi od velikih prometnih projekata, uključujući od četvrte linije metroa koja povezuje Olimpijski park u Barru s bogatim jugom grada, te od tramvajske linije u centru grada. Međutim, budućnost sastava brze autobusne linije koja bi trebala povezati ostatak grada sa olimpijskim središtem Deodoro nije tako blistava, navodi Moody’s.

Planirano je da metro, ključna karika transportne slagalice Rija, bude otvoren mesec dana pre početka Olimpijskih igara 5. avgusta, no tokom vikenda je sekretar za promet Rija rekao da će biti otvoren samo četiri dana pre početka igara i pružati ograničenu uslugu.

Metro će biti otvoren samo za sportiste, gledaoce i druge osobe uključene u organizaciju igara. Javnost će moći koristiti sastav tek nakon Paraolimpijade koja završava sredinom septembra

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Američki dug vredan 116,8 milijardi dolara u rukama Saudijaca
Next Air France: Destinacija iz snova po hit cenama u WOW tarifi

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Christofer Dembik: Povlačenje Sjedinjenih Država iz TPP imaće direktne posledice po globalnu ekonomiju

Povlačenje Sjedinjenih Država iz Trans-pacifičkog partnerstva (TPP) je korak u pogrešnom smeru i najgori mogući scenario za svetsku ekonomiju i imaće uglavnom pet direktnih posledica, kaže u komentaru za Gdeinvestirati.com

Makroekonomija 0 Comments

Prosečna neto zarada u Srbiji 41.508 dinara, u Sjenici prosek 78.467 dinara

Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) isplaćena u januaru 2017. godine iznosila je 41.508 dinara, što je nominalno manje za 22,4% i realno manje za 23,5% nego u decembru

Makroekonomija 0 Comments

Sjedinjene Države: Odloženo glasanje o ukidanju Obamacare

Članovi konzervativnog bloka Predstavničkog doma Kongresa saopštili su posle sastanka sa predsednikom Donaldom Trampom da nisu postigli sporazum o ukidanju Zakona o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti koji je usvojen tokom mandata

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply