Ko utaji više od 5 miliona dinara krivično odgovara

Ko utaji više od 5 miliona dinara krivično odgovara

Udruženje poreskih savetnika Srbije podneće zahtev Ministarstvu pravde da ubuduće limit za podnošenje krivičnih prijava u slučaju poreske utaje ne bude 150.000 dinara, već pet miliona dinara, odlučeno je na Kongresu poreskih savetnika u Aranđelovcu.

Razlog tome je, kako je zaključeno na Kongresu, da se rasterete tužilaštvo i sudovi, koji su sada preopterećeni banalnim slučajevima, koji mogu efikasnije da se rešavaju u prekršajnom postupku.

– Osim toga, predložićemo Ministarstvu pravde da se u krivičnom postupku ne procesuiraju poreski obveznici koji izvrše samoprijavu neprijavljenih poreskih prihoda ako od tih prihoda nakon samoprijave plate porez i kamatu – navode za Danas u Udruženju poreskih savetnika.

Na Kongresu se, između ostalog, razgovaralo o primeni zakona o porezu na dobit pravnih lica, kao i zakonu o porezu na dohodak građana, kao i o usaglašavanju tek donetog Zakona o inspekcijskom nadzoru i Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Izvor: GdeInvestirati/Danas.rs
Previous Viši sud u Beogradu presudio: Radikali ne idu u Hag
Next Skupština Alfa plama 16. juna, predložena dividenda 1.000 dinara po akciji

You might also like

Makroekonomija

Spoljnotrgovinska razmena Srbije porasla za 13 odsto

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za devet meseci bila je 25,4 milijardi evra što je porast od 13,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Republički zavod

Najvažnije vesti

Cene nafte porasle u očekivanju primene sporazuma o smanjenju ponude

Cene nafte na međunarodnim tržištima u utorak su porasle oko 1,5 odsto u očekivanju primene sporazuma o smanjenju ponude koji stupa na snagu prvog dana nove godine.

Društvo

Google: Radnici imaju mogućnost doniranja godišnjih odmora kolegama

Ova praksa je počela kada je jedan od zaposlenih imao bolesnog roditelja.