Sastanak Vučića sa predstavnicima MMF-a

Sastanak Vučića sa predstavnicima MMF-a

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima MMF-a Džejmsom Rufom i Kimom Daehangom.

Predstavnici MMF će na sastanku sa Vučićem razgovarati o ekonomskom programu nove vlade, ali će Misija MMF-a doći u zvaničnu posetu Srbiji tek po formiranju vlade, rekao je juče Tanjugu Kim, koji je stalni predstavnik MMF-a u Beogradu.

“Ovo je samo kratka tehnička poseta. Voleli bi da razgovaramo generalno o ekonomskom programu nove vlade. Sledeća revizija bi usledila nakon formiranja vlade”, precizirao je Kim.

Prema njegovim rečima, MMF je načelno planirao posetu Misije Srbiji sredinom juna, ali će verovatno na današnjem sastanku biti potvrđen tačan datum naredne posete.

Poslednja poseta Misije MMF-a Srbiji trajala je od 18. do 26. februara, kada je započeta, ali nije zaključena četvrta revizija aranžmana.

Srbija je sa MMF-om zaključila Stend baj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko 1,2 milijarde evra.

Vučić je u više navrata naglasio da vlada nema nameru da povlači taj novac.

Izvor:Tanjug
Previous Konkurs za esej Misije OEBS-a u Srbiji, nagrada: besplatno učešće u Varšavi
Next APR: Broj novoosnovanih firmi u Srbiji za duplo veći

You might also like

Tema dana 0 Comments

Bez saglasnosti Hrvatske za otvaranje poglavlja

Današnji sastanak radne grupe Evropske unije za proširenje završio se bez saglasnosti Hrvatske da Srbija otvori poglavlje 23, potvrdila je Tanjugu šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

Makroekonomija 0 Comments

Crna Gora: Inflacija u julu 0,6 odsto

Mesečna inflacija u julu u Crnoj Gori, merena harmonizovanim indeksom potrošačkih cena (HICP), iznosila je 0,6 odsto, saopšteno je iz Monstata.

Makroekonomija 0 Comments

Godišnja inflacija u Srbiji porasla 0,3 odsto u junu

Potrošačke cene u Srbiji porasle su u junu 0,3 odsto u poređenju sa istim mesecom 2015. godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

4 Comments

 1. Q
  May 17, 13:05 Reply
  Од утицаја ММФ-а тешко се може побећи, јер Србији треба новац споља. Оно што мене запрепашћује је ентузијазам с којим српска политичка и економска елита наступа као гласноговорник ММФ-а. Све што чујемо је само ехо политике ММФ-а. [...] Напољу, где се спроводи неолиберална политика, неко се и буни - док се у Србији аплаудира.
 2. Ccc
  May 17, 13:06 Reply
  Sa bankarskim sistemom u stranim rukama, sa enormnim kamatama, sa monetarnim sistemom koji više vodi računa o interesima bankarskog sektora nego o interesima razvoja zemlje, ekonomija će u najboljem slučaju tavoriti.
 3. Max
  May 17, 13:07 Reply
  Kada u jednoj državi radi samo 35 odsto radno sposobnog stanovništva, kada je država praktično bez industrije, kada i bez velikih industrijskih potrošača Srbija kuburi sa energijom, kada je infrastruktura tragično zapuštena, tada ekonomska propast ne dolazi, ona je već tu.
 4. Yu
  May 17, 13:21 Reply
  "Vučić je u više navrata naglasio da vlada nema nameru da povlači taj novac od MMF-a". Nema on nameru od MMF-a, ali ima nameru od stranih kreditora...Zato njemu i treba MMF.

Leave a Reply