Tigar povećao prihode u prvom kvartalu, gubitak smanjen na 81 milion dinara

Tigar povećao prihode u prvom kvartalu, gubitak smanjen na 81 milion dinara

Pirotski holding Tigar objavio je da je u prvom tromesečju tekuće godine zabeležio konsolidovani poslovni prihod od 836,9 miliona dinara što je povećanje od 19,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Poslovna dobit kompanije je skočila 86,3 odsto na 47,5 miliona dinara, dok je usled visokih finansijskih rashoda ostvaren neto gubitak od 81,1 milion u odnosu na minus od 110,9 miliona dinara u istom periodu prošle godine.

Poslovni segment Obuća je zabeležio rast prodaje od 30 odsto, uprkos naturalnom padu proizvodnje od 27 odsto. Ovo je posledica činjenice da je struktura proizvodnog programa promenjena u korist sigurnosne i modne obuće namenjene izvozu, dok je veliki pad proizvodnje od 68 odsto zabeležen u programima niske obuće namenjene domaćem tržištu.

Akcije Tigra od početka godine beleže rast vrednosti od 31,6 odsto, a po poslednjoj ceni od 100 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 171,8 miliona dinara (1,4 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Nebojša Katić: Za države koje nisu sišle s uma, Argentina orijentir šta ne treba raditi
Next Skupština Energoprojekta 15. juna, predložena dividenda 20 dinara po akciji

You might also like

Industrija 0 Comments

Srbija: Industrijska proizvodnja u januaru veća 2,8 odsto

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je u januaru ove godine industrijska proizvodnja u Srbiji veća za 2,8 odsto u odnosu na isti mesec 2016. godine, dok je u odnosu

Kompanije 0 Comments

Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije „S.A.B. travel” zaključno sa 22. junom neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Italijanski referendum protiv offshore platformi je propao

Zbog nedovoljnog odaziva birača na italijanski referendum koji je održan u nedelju, a čiji je cilj bio zaustavljanje offshore industrije nafte i plina u neposrednoj blizini obale, propao je,pokazali su

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply