Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

Preduzeća širom sveta žele na godišnjem nivou uložiti otprilike 5 % prihoda od digitalne prodaje na digitalizaciju.

Industrijska preduzeća iz svih sektora širom sveta prihvataju se posla kada je u pitanju četvrta industrijska revolucija (Industry 4.0). Izvođenje tog projekta u punom je zamahu u celom svetu: otprilike trećina preduzeća već ocenjuje svoj nivo digitalizovanosti kao visoku, a očekuje se da će ta brojka u proseku porasti s 33 % na 72 % u sledećih pet godina, pokazalo je PwC-ovo globalno istraživanje “Industry 4.0: Building the digital enterprise” sprovedeno u više od 2.000 preduzeća iz devet sektora sektora u 26 zemalja.

Preduzeća širom sveta žele na godišnjem nivou uložiti otprilike 5 % prihoda od digitalne prodaje na digitalizaciju. Sudeći po ispitanim ekonomskim sektorima, 5 % prihoda od digitalne prodaje jednako je ulaganju od 907 milijardi dolara.

Veliki deo tih ulaganja biće usmeren na digitalne tehnologije, kao što su senzori ili uređaji za povezivanje, te na softver i aplikacije, kao što su sastavi za upravljanje proizvodnjom. Više od polovine tih preduzeća (55 %) pretpostavlja da će amortizovati taj trošak u roku od dve godine. To su rezultati.

Ispitani menadžeri procenili su da će se tokom tog prelaza troškovi smanjivati u proseku 3,6 % godišnje, a prihodi povećavati u proseku 2,9 % godišnje. U apsolutnim vrednostima, reč je o 421 milijardi dolara uštede troškova i istodobnom povećanju prihoda od 493 milijarde dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code - share destinacije
Next Marko Čadež: Zbog nekvalifikovanih radnika gubitak od 3,5 milijarde evra

You might also like

Kompanije

Alphabet Inc uskoro pokreće YouTube TV

Kompanija Alphabet Inc. tokom narednih nekoliko meseci će na svojoj platformi YouTube pokrenuti novu uslugu koja će nuditi prenos sadržaja četiri vodeće američke televizijske mreže kao i kablovskih programa, najavila je u utorak

Najvažnije vesti

Aelius ponudio 16 miliona evra za Galeniku

U Ministarstvu privrede otvorena je jedina ponuda koja ispunjava uslove tendera za privatizaciju “Galenike”, saznaje RTS.

IT

Raste tržišni udeo Androida

Android platforma kompanije Google je nastavila da širi svoju dominaciju i u prethodnom tromesečju, zaključno sa aprilom, rezultati su najnovijih podataka istraživačke kompanije Kantar Worldpanel.