Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

Preduzeća širom sveta žele na godišnjem nivou uložiti otprilike 5 % prihoda od digitalne prodaje na digitalizaciju.

Industrijska preduzeća iz svih sektora širom sveta prihvataju se posla kada je u pitanju četvrta industrijska revolucija (Industry 4.0). Izvođenje tog projekta u punom je zamahu u celom svetu: otprilike trećina preduzeća već ocenjuje svoj nivo digitalizovanosti kao visoku, a očekuje se da će ta brojka u proseku porasti s 33 % na 72 % u sledećih pet godina, pokazalo je PwC-ovo globalno istraživanje “Industry 4.0: Building the digital enterprise” sprovedeno u više od 2.000 preduzeća iz devet sektora sektora u 26 zemalja.

Preduzeća širom sveta žele na godišnjem nivou uložiti otprilike 5 % prihoda od digitalne prodaje na digitalizaciju. Sudeći po ispitanim ekonomskim sektorima, 5 % prihoda od digitalne prodaje jednako je ulaganju od 907 milijardi dolara.

Veliki deo tih ulaganja biće usmeren na digitalne tehnologije, kao što su senzori ili uređaji za povezivanje, te na softver i aplikacije, kao što su sastavi za upravljanje proizvodnjom. Više od polovine tih preduzeća (55 %) pretpostavlja da će amortizovati taj trošak u roku od dve godine. To su rezultati.

Ispitani menadžeri procenili su da će se tokom tog prelaza troškovi smanjivati u proseku 3,6 % godišnje, a prihodi povećavati u proseku 2,9 % godišnje. U apsolutnim vrednostima, reč je o 421 milijardi dolara uštede troškova i istodobnom povećanju prihoda od 493 milijarde dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code - share destinacije
Next Marko Čadež: Zbog nekvalifikovanih radnika gubitak od 3,5 milijarde evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

C&A pada u ruke Kineza

Vlasnici evropskog modnog lanca C&A razmatraju mogućnost prodaje te kompanije kineskom investitoru, navodi nemački nedeljnik “Špigel”.

Transport 0 Comments

Scandinavian Airlines odložio početak letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo

Scandinavian Airlines odložio je lansiranje svojih letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo suočen sa malom potražnjom.

Društvo 0 Comments

Severna Koreja: Originalna Coca-Cola samo za elitu, u ostatku zemlje imitacija

U Severnoj Koreji raste potražnja za Coca-Colom, a boce punjene u Kini nalaze svoj put do ekskluzivnih prodavnica u prestonici Pjongjangu, gde elita i srednja klasa uživaju u osvežavajućem piću.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply