Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

Preduzeća širom sveta žele na godišnjem nivou uložiti otprilike 5 % prihoda od digitalne prodaje na digitalizaciju.

Industrijska preduzeća iz svih sektora širom sveta prihvataju se posla kada je u pitanju četvrta industrijska revolucija (Industry 4.0). Izvođenje tog projekta u punom je zamahu u celom svetu: otprilike trećina preduzeća već ocenjuje svoj nivo digitalizovanosti kao visoku, a očekuje se da će ta brojka u proseku porasti s 33 % na 72 % u sledećih pet godina, pokazalo je PwC-ovo globalno istraživanje “Industry 4.0: Building the digital enterprise” sprovedeno u više od 2.000 preduzeća iz devet sektora sektora u 26 zemalja.

Preduzeća širom sveta žele na godišnjem nivou uložiti otprilike 5 % prihoda od digitalne prodaje na digitalizaciju. Sudeći po ispitanim ekonomskim sektorima, 5 % prihoda od digitalne prodaje jednako je ulaganju od 907 milijardi dolara.

Veliki deo tih ulaganja biće usmeren na digitalne tehnologije, kao što su senzori ili uređaji za povezivanje, te na softver i aplikacije, kao što su sastavi za upravljanje proizvodnjom. Više od polovine tih preduzeća (55 %) pretpostavlja da će amortizovati taj trošak u roku od dve godine. To su rezultati.

Ispitani menadžeri procenili su da će se tokom tog prelaza troškovi smanjivati u proseku 3,6 % godišnje, a prihodi povećavati u proseku 2,9 % godišnje. U apsolutnim vrednostima, reč je o 421 milijardi dolara uštede troškova i istodobnom povećanju prihoda od 493 milijarde dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code - share destinacije
Next Marko Čadež: Zbog nekvalifikovanih radnika gubitak od 3,5 milijarde evra

You might also like

Toshiba preduzima mere protiv bankrotstva

Kompanija Toshiba ubrzano propada i moraju se preduzeti drastične mere kako bi se spasila.

Najvažnije vesti 0 Comments

Privatne robne marke osvajaju tržišta, dostupnije od brendova

Artikli koji se proizvode pod imenom brenda nekog trgovinskog lanca – privatne ili trgovačke robne marke, jeftiniji su od sličnih brendiranih proizvoda i dostupni velikom broju potrošača.

Kompanije 0 Comments

Wall Street predlaže da iPhone napravljen u Americi bude skuplji za 100 ili 200 dolara

Apple, njegovi dobavljači i kompanije koje su angažovane na sklapanju iPhone telefona, razgovaraju o pronalaženju načina da proizvode ove telefone u SAD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply