Farmaceutska kompanija Pfizer kupila Anacor Pharmaceuticals

Farmaceutska kompanija Pfizer kupila Anacor Pharmaceuticals

Američka farmaceutska kompanija Pfizer za 5,2 milijarde dolara kupuje, specijalizovanu za lečenje ekcema, kalifornijsku biotehnološku firmu Anacor Pharmaceuticals.

Anakorov lek za ekcem, pod nazivom “crisaborole”, trenutno razmatra američka Uprava za hranu i lekove, a ukoliko ga odobri, njegova prodaja bi, prema procenama Pfizera, mogla doneti prihode od preko dve milijarde dolara, prenosi američka agencija AP.

Odbori direktora dve kompanije su, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, odobrili ugovor o spajanju, prema kom će Pfizer platiti 99,25 dolara za svaku akciju Anacora.

Posle ovog saopštenja, akcije Pfizera su pale za 0,8 odsto, na 32,92 dolara, dok su akcije Anacora skočile za čak 54,3 odsto, na 98,79 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Alfa plam: Rast prihoda i pad profitabilnosti u prvom kvartalu
Next Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code - share destinacije

You might also like

Prehrambena industrija

McDonald’s prestaje sa prodajom Big Mac-a u Venecueli

Američki lanac brze hrane McDonald’s saopštio je da je prestao da prodaje Big Macove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

Kompanije

Vučić: Validne ruska i kineska ponuda za RTB Bor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju RTB Bora validne – kineska i ruska.

Kompanije

Hesteel iz Smedereva neće prodavati kineski čelik u EU, Srbiji i regionu

Kompanija Hesteel Serbia saopštila je u sredu, 22.02.2017. da se čelik iz Kine ili drugih zemalja neće prodavati u Srbiji, zemljama EU ili ostalim državama u okruženju i dodala da razvojnu