Čadež: Rusi i Nemci zainteresovani za FAP, ima nade i za Budimku

Čadež: Rusi i Nemci zainteresovani za FAP, ima nade i za Budimku

Privredna komora Srbije aktivno je uključena u rešavanje problema pribojskog FAP-a i pronalaženje rešenja za ozdravljenje i reorganizaciju ove kompanije u skladu sa kapacitetima, tržišnim uslovima i okolnostima, izjavio je juče predsednik PKS Marko Čadež.

“Možda ne možemo da pravimo kamione, kao što smo pravili u staroj Jugoslaviji, tog tržista više nema, ali treba videti šta možemo – da radimo remonte, ili neke rezervne delove, za šta nam trebaju partneri u inostranstvu“, rekao je Čadež.

On je kazao da takođe treba razmotriti da li deo radnika može da se angažuje u nekim drugim segmentima i da proizvodi ono što u Srbiji može da opstane.

On je dodao da su predstavnici PKS direktno razgovarali sa ruskim i nemačkim kompanijama koje su zainteresovane za saradnju sa pribojskim FAP-om.

Upitan za kompaniju „Budimka“ rekao je da ima potencijala za kupovinu iz stečaja i videćemo kako će se situacija razvijati“, rekao je Čadež.

Kako je dodao, kupaca i partnera sigurno ima, ističući da su mu se javile tri, četiri velike kompanije koje su zainteresovane za neke delove Budimke ili eventualne kooperacije.

“Rešenja postoje,ali moramo samo da se izmestimo iz nečega što smo ranije imali, da vidimo koji deo nekadašnjih velikih sistema može da opstane, šta može možda drugo da radi, kako bi ljudima ljudima omoguli da proizvode i imaju posao“, rekao je Čadež.

Izvor:Tanjug
Previous Dinar stagnira prema evru, u utorak 122,65 dinara za evro
Next Jermenija i Azerbejdžan potvrdile dogovor o primirju u regionu Nargono-Karabah

You might also like

Najvažnije vesti

Slabiji izgledi za evro u narednom periodu, očekivani rast vrednosti u drugom delu 2017.

Nakon što je nova američka administracija prozvala evropske monetarne vlasti da je zajednička valuta “potcenjena preko svake mere”, finansijska tržišta su strahovala od globalnog valutnog rata.

Kompanije

Kompanije Linde i Praxair spajanjem postaju najveći lider u proizvodnji industrijskih gasova

Nemački proizvođač industrijskih gasova Linde i njegov američki konkurent Prakser Praxair dogovorili su danas uslove najavljenog 65 milijardi dolara vrednog spajanja, radi kreiranja najvećeg svetskog lidera u tom sektoru.

Kompanije

Facebook omogućio transfer novca

Društvena mreža Facebook uvela je novu opciju koja bi mogla biti interesantna korisnicima, a odnosi se na mogućnost prebacivanja novca putem messengera.