Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code – share destinacije

Air Serbia: Boston i San Francisko uvršteni u code – share destinacije

Proširivanjem code – share sporazuma sa avio-kompanijom AirBerlin, nacionalna avio-kompanija Air Serbia će putnicima iz naše zemlje omogućiti letove sa samo jednim presedanjem do pet destinacija u Sjedinjenim Državama, uključujući Boston i San Francisko.

Kako je saopštio domaći avio-prevoznik, Air Serbia će, prema proširenom sporazumu, dodeliti svoju JU oznaku na osam letova nedeljno koje obavlja avio-kompanija AirBerlin između Diseldorfa i San Franciska, kao i na pet letova nedeljno između Diseldorfa i Bostona. 

Nove linije dopunjuju sporazum potpisan u januaru 2016. godine, koji putnicima omogućava da Air Serbiom lete između Beograda i Čikaga, Njujorka i Majamija sa samo jednim kratkim presedanjem u Nemačkoj.

Izrazivši zadovoljstvo zbog povećan broja code – share destinacija u SAD, generalni direktor Air Serbije Dane Kondić je istakao da će ponuda dodatno biti proširena u junu, “kada ćemo uspostaviti direktne letove između srpske prestonice i Njujorka, koje ćemo obavljati pet puta nedeljno”.

foto: commons.wikimedia.org

foto: commons.wikimedia.org

Air Serbia je ovim sporazumom proširila i svoju mrežu linija u Evropi, uspostavljajući code – share saradnju na letovima AirBerlin između Diseldorfa i Bolonje, Firence, Venecije, Rejkjavika i Stokholma, a druge strane, putnici AirBerlina uskoro će moći da rezervišu sedišta na letovima Air Serbije između Beograda i Ohrida, Hamburga, Dubrovnika, Splita, Zagreba, Pule i Ljubljane uz jedinstvenu kartu koja pokriva celo putovanje.

Nacionalna avio-kompanija se priprema za uvođenje dugolinijskih letova za Njujork 23. juna 2016. godine, čime će ponovo uspostavili dugo očekivani vazdušni most između Srbije i Sjedinjenih Država. 

Ovaj transatlantski let obavljaće se avionom Airbus A330, koji je konfigurisan u dve kabine, sa 18 sedišta u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Farmaceutska kompanija Pfizer kupila Anacor Pharmaceuticals
Next Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

You might also like

Kompanije

Cristiano Ronaldo doneo kompaniji Nike ogromnu zaradu

Jedan od najpopularnijih sportista na planeti, fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo doneo je kompaniji Nike profit od 500 miliona dolara.

Kompanije

Tesla Motors počinje masovnu proizvodnju modela 3

Proizvođač električnih automobila Tesla će početi do kraja meseca proizvodnju svojih automobila novog modela serije 3.

IT

Pokémon Go vrtoglavo diže tržišnu vrednost Nintenda

Nakon objave Pokémon Go, akcije kompanije Nintendo nastavljaju da rastu.