Sankcije nisu prepreka za saradnju Nemačke i Rusije

Sankcije nisu prepreka za saradnju Nemačke i Rusije

DMK Deutsches Milchkontor proizvođač mlečnih proizvoda iz Nemačke dobio je od Rusije odobrenje za kupovinu nekoliko ruskih kompanija za proizvodnju sireva.

Antimonopolska agencija je prihvatila zahtev DMK-a za kupovinu fabrike Bobrovsky za proizvodnju sireva, postrojenja za preradu mleka “Cheeseart” i “Flamanfraht”, kao i još nekih pogona za proizvodnju sireva, piše ruski dnevni list Vedomosti.

Pomenuta nemačka kompanija, prema pisanju ruskog Komersanta, želi da kupi ruske proizvođače mlečnih proizvoda zbog embarga Moskve na uvoz hrane sa Zapada, a koji je Rusija uvela kao kontrameru na evropske i američke sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Ruski embargo, koji je evropske dobavljače lišio mogućnosti izvoza u Rusiju, primorao ih je da pronađu nove načine za povratak na rusko tržište, prenosi Vedomosti.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija i Grad Beograd na sudu zbog rušenja objekata u naselju Savamala
Next Moguće veće nadoknade za porodilje

You might also like

Turizam

Kineski Anbang ponudu za Starwood povećao na 14 mlrd dolara

Kinesko osiguravajuće društvo Anbang povećalo je ponudu za kupovinu Starwood Hotels & Resortsa na gotovo 14 milijardi dolara, više nego što za taj američki lanac luksuznih hotela nudi Marriott International.

Kompanije

Microsoft želi pametnije frižidere

Američka kompanija Microsoft objavila je u petak da s nemačkim Liebherrom sarađuje na proizvodnji pametnih frižideraa koji će moći prepoznati namirnice.

IT

Apple-u u industriji telefona pripada 90 odsto profita

Apple je u trećem tromesečju od smartfona ostvario 8,5 milijardi dolara profita, dok je u poslednjem tromesečju kompletna industrija smartfona zaradila 9,4 milijarde dolara, navode u svom najnovijem izveštaju analitičarska kompanija Strategy