Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal koji zbog sezonskog karaktera delatnosti nisu previše značajni, ali mogu nagovestiti trend poslovanja u tekućoj godini.

Kompanija je u periodu januar-mart ostvarila nekonsolidovani poslovni prihod od 789,9 miliona dinara što je povećanje od 21,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Poslovna dobit kompanije iznosila je 8,8 miliona dinara u odnosu na gubitak od 20,4 miliona dinara u istom periodu 2015. Neto dobit za prvi kvartal dostigla je 13,1 milion dinara i četiri puta je viša u odnosu na isti period lani.

Jedinstvo je prilikom objavljivanja godišnjeh izveštaja izvestilo da u ovoj godini očekuje prihod veći za oko 20 odsto odnosno nivo realizacije kao u 2014, navodeći da već u prvom kvartalu kompanija ima obezbeđeni posao u planiranom obimu.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Don Don 2017. u Srbiji otvara fabriku tosta
Next Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

You might also like

Industrija 0 Comments

BAT kupuje brendove Bulgartabaca

British American Tobacco (BAT) potpisao je ugovor s kompanijom Bulgartabac o kupovini vodećih duhanskih brendova kompanije i s njima povezanih prava za tržišta Bugarske, Adria regije i Rusije kao i

Transport 0 Comments

Rimac automobili: Utrostručeni prihodi i veća dobit an 1,9 miliona kuna

Ukupni kapital od 57 miliona kuna dvostruko je veći od obaveza, a na bankovnom računu nalazi se 8,7 miliona kuna spremnih za nova ulaganja, piše tportal.

Saobraćaj 0 Comments

Tesla Motors: Počela prodaja električnih automobila

U pokušaju da električni automobili budu dostupni većem broju ljudi, kompanija Tesla počela je prodaju sedan “Model S” automobila po nižoj ceni od prethodog modela, saopšteno je iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply