Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal koji zbog sezonskog karaktera delatnosti nisu previše značajni, ali mogu nagovestiti trend poslovanja u tekućoj godini.

Kompanija je u periodu januar-mart ostvarila nekonsolidovani poslovni prihod od 789,9 miliona dinara što je povećanje od 21,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Poslovna dobit kompanije iznosila je 8,8 miliona dinara u odnosu na gubitak od 20,4 miliona dinara u istom periodu 2015. Neto dobit za prvi kvartal dostigla je 13,1 milion dinara i četiri puta je viša u odnosu na isti period lani.

Jedinstvo je prilikom objavljivanja godišnjeh izveštaja izvestilo da u ovoj godini očekuje prihod veći za oko 20 odsto odnosno nivo realizacije kao u 2014, navodeći da već u prvom kvartalu kompanija ima obezbeđeni posao u planiranom obimu.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Don Don 2017. u Srbiji otvara fabriku tosta
Next Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Fast food industrija u padu usled krize

Stručnjaci s Wall Streeta strahuju da loši pokazatelji industrije brze hrane mogu biti nagoveštaj recesije.

Transport 0 Comments

Renault pod istragom zbog manipulacija štetnim gasovima

Francuski istražitelji su protiv automobilske kompanije Renault pokrenuli istragu zbog sumnji da je manipulisala na testovima merenja emisije izduvnih gasova.

Kompanije 0 Comments

Veliki pad profitabilnosti Dunav osiguranja u prvih šest meseci

Najveća domaća osiguravajuća kompanija, Dunav osiguranje, objavila je konoslidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih zavisnih preduzeća.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply