Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal koji zbog sezonskog karaktera delatnosti nisu previše značajni, ali mogu nagovestiti trend poslovanja u tekućoj godini.

Kompanija je u periodu januar-mart ostvarila nekonsolidovani poslovni prihod od 789,9 miliona dinara što je povećanje od 21,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Poslovna dobit kompanije iznosila je 8,8 miliona dinara u odnosu na gubitak od 20,4 miliona dinara u istom periodu 2015. Neto dobit za prvi kvartal dostigla je 13,1 milion dinara i četiri puta je viša u odnosu na isti period lani.

Jedinstvo je prilikom objavljivanja godišnjeh izveštaja izvestilo da u ovoj godini očekuje prihod veći za oko 20 odsto odnosno nivo realizacije kao u 2014, navodeći da već u prvom kvartalu kompanija ima obezbeđeni posao u planiranom obimu.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Don Don 2017. u Srbiji otvara fabriku tosta
Next Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

You might also like

Usluge 0 Comments

Srbija postala obećana zemlja za “outsourcing” kompanije

Poslednjih godina naši ljudi su zahvaljujući odličnom poznavanju stranih jezika i obrazovanju, preuzeli od Indijaca poslove koji su u čitavom svetu poznati kao glavi izvoznici “outsourcing” usluga.

Kompanije 0 Comments

A2A prodaje akcije u Elektroprivredi Crne Gore

Italijanska kompanija A2A pokrenula je postupak prodaje svojih akcija u Elektroprivredi (EPCG), saopštio je premijer Duško Marković i dodao da nije primereno da u tome učestvuje Crna Gora.

Kompanije 0 Comments

Intel: Većinski udeo McAfee-a prodat TPG-u

Kao što se i očekivalo, Intel je prodao većinski udeo u svom sajbersigurnosnom poslovanju privatnoj investicionoj firmi TPG.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply