Moguće veće nadoknade za porodilje

Moguće veće nadoknade za porodilje

Povodom Međunarodnog dana porodice ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da će među prvim zakonima biti donet zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

“Danas je Svetski dan porodice, ono što nas čini boljim i vrednijim postojanja. Svi bi trebalo da posvetimo više vremena i pažnje onima koje iskreno volimo. Naravno, i država bi to morala da radi”, rekao je Vulin na televiziji Pink, i dodao da u Srbiji ni u teškoj ekonomskoj situaciji nije umanjeno nijedno socijalno davanje i da je sačuvan nivo postignutih prava kad je reč o zaštiti porodice, počev od dečjeg i roditeljskog dodatka i porodiljskih nadoknada.

“Jedan od prvih zakona koje ćemo doneti je zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Proširićemo obuhvat porodilja koje će dobijati nadoknadu i nadam se da ćemo tu nadoknadu uspeti i da povećamo”, rekao je ministar.

On je ukazao da se mora govoriti i o onim ne tako lepim stvarima, a to je nasilje u porodici i zlostavljanje žena i dece.

“I o tome moramo da govorimo, i to glasno, da bi se takve pojave prepoznale, osudile i kaznile”, zaključio je Vulin.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Sankcije nisu prepreka za saradnju Nemačke i Rusije
Next Wall Street pao treću nedelju zaredom, skok evropskih berzi

You might also like

Društvo

U ugostiteljstvu i na gradilištima petina radnika na crno

Tokom dvodnevnog nadzora na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatečeno je 2.348 radnika, od kojih je skoro petina angažovanih “na crno”,

Društvo

Sloga: “Povećanjem minimalca za 50 odsto skaču i plate”

Povećanjem minimalne cene rada od minimum 50 odsto, uz pojačanu kontrolu države u privatnom sektoru, došlo do realnog povećanja penzija i plata u javnom sektoru, ističu iz udruženog sindikata Srbije “Sloga”.

Najvažnije vesti

Povraćaj PDV-a će ići kroz roditeljski dodatak

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da će kroz projekat “Bebo, dobrodošla na svet”, na ime povraćaja PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe, prosečan iznos povraćaja