Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

Metalac: Rast prodaje u prvom kvartalu

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal iz kojih se teško može ostvariti uvid u poslovanje kompanije u ovom periodu.

Glavna proizvodna jedinica, Metalac Posuđe, zabeležila je rast poslovnih prihoda od 13,5 odsto na 722,9 miliona dinara, poslovna dobit je skočila 18,7 odsto na 95,8 miliona dinara, dok je bruto dobitak povećan 14,2 odsto na 81,2 miliona dinara.

Kada je u pitanju izvoz, zavisno preduzeće Metrot koje posluje na ruskom tržištu registrovalo je rast prodaje od 53,9 odsto na 1,3 miliona evra, dok je neto dobit kompanije smanjena 69,2 odsto na 83,2 hiljade evra. Ovaj veliki pad profitabilnosti Metrota delimično je posledica činjenice da je ova kompanija prošle godine zabeležila visoke pozitivne kursne razlike u prvom tromesečju.

Akcije Metalca od početka godine beleže rast vrednosti od 12,2 odsto, a na poslednoj ceni od 2.758 dinara tržišna vrednost kompanije iznosi 2,8 milijardi dinara (22,9 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Prihodi Jedinstva u prvom kvartalu skočili 21 odsto
Next EU donirala 70 mašina školi

You might also like

Kompanije

Peter Thiel: Appleovo vreme je prošlo

Jedan od najpoznatijih investitora Silicijumske doline smatra da je vreme Applea prošlo, dok profesor sa Stenforda kaže kako je Apple, kada su u pitanju inovacije – “gotov”.

Najvažnije vesti

Galenika zaštićena od naplate dugova još šest meseci

Vlada Srbije produžila je do 30. septembra rok do kada je državnim poveriocima preporučeno da ne naplaćuju prinudno dugove “Galenike”, rečeno je u Ministarstvu privrede.

Energetika i naftna industrija

Innogy potvrdio plan za 2017. godinu

Nemački proizvođač i distributer energije iz obnovljivih izvora, koji je u vlasništvu nemačkog RWE-a, Innogy, objavio je rezultate poslovanja za 9 meseci tekuće godine.