Zajednička vojna vežba Azerbejdžana, Turske i Gruzije

Zajednička vojna vežba Azerbejdžana, Turske i Gruzije

Azerbejdžan, Turska i Gruzija održaće zajedničku vojnu vežbu, izjavio je danas ministar odbrane Azerbejdžana Zakir Gasanov, nakon sastanka šefova Ministarstva odbrane tri zemlje u azerbejdžanskom gradu Gabala.

Cilj zajedničke vojne vežbe je, po rečima Gasanova, da se poboljša borbena gotovost armija.

Pored toga, na sastanku je istaknuta potreba da se podigne saradnja u sajber prostoru, i u oblasti zaštite naftovoda i gasovoda.

Ministar odbrane Azerbejdžana je istakao da tri strane planiraju da potpišu Memorandum o razumevanju.

“Potpisivanje Memoranduma o razumevanju daće pravni okvir našoj saradnji i pripremiti teren za prelazak naših tripartitnih aktivnosti na novi nivo u budućnosti”, rekao je Zakir Gasanov.

Na sastanku je bilo reči i o konfliktu u Nagorno-Karabahu i sve tri strane su se složile da je taj sukob neophodno rešiti mirnim putem, prenose lokalni mediji.

Izvor:Agencije
Previous VOICE: Arapska kompanija obećala profit, a upropastila Karađorđevo
Next Poljaci zamenili Ruse na ukrajinskom tržištu nekretnina

You might also like

Geopolitika

Sirija: Ruski avioni “slučajno” gađali položaj turske vojske u blizini Al-Baba

Tri turska vojnika poginula su danas u “slučajnom” vazdušnom napadu ruskog vojnog aviona na severu Sirije, saopštila je turska vojska.

Geopolitika

Srbija i Crna Gora u EU do kraja 2025.godine?

Hrvatski “Jutarnji list” navodi da je imao uvid u poverljiv dokument koji bi Evropska komisija trebalo da usvoji uskoro, a u kom se pominje i članstvo Srbije u EU.

Geopolitika

Angela Merkel: Odnosi Nemačke i SAD neće biti manje važni u dolazećim godinama nego ranije

Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da će pokušati da nađe kompromis sa predsednikom SAD Donaldom Trampom o problemima, poput trgovine i novčanih izdavanja za vojsku i dodala da će