Bitcoin stabilan oko 455 dolara

Bitcoin stabilan oko 455 dolara

Cena bitconina protekle nedelje se, uz skroman obim trgovanja, kretala između 450$ i 460 dolara. Digitalna valuta je najviši nivo dostigla u ponedeljak kada je vredela 464,21 dolara, da bi već sutradan pala na 447,76 dolara, što je bila njezina najniža vrednost.

Nakon toga, bitcoin se oporavio i njime se uglavnom trgovalo između 450$ i 455 dolara.

Relativno stabilna cena bitcoina je u kontrastu sa velikim oscilacijama u proteklih nekoliko nedelja. Ipak, analitičari smatraju da digitalnu valutu čekaju veće nestabilnosti nego druga fiat platežna sredstva.

“Bitcoin je znatno nestabilniji nego bilo koja druga fiat valuta”, kaže Tim Enneking, direktor Crypto Currency Fund.

Za druge je stabilnost cene bitcoina znak napretka. “Nedostatak spekulativnog trgovanja ukazuje na to da sve više ljudi veruje da bitcoin vredi držati kao dugoročniju zalihu vrednosti, a ne kao sredstvo da se napravi brza zarada”, kaže Joe Lee, osnivač platforme za trgovanje virtuelnom valutom Magnr.

Fiat money (lat. fiat – neka bude) je novac kojeg je država proglasila zakonskim sredstvom plaćanja iako nema nikakvog pokrića u zlatu ili drugim vrednostima. Papirni novac koji nije konvertibilan u zlato je tipičan primer fiat money ili fiducijarnog novca. Taj novac nema vlastite vrednosti ili je ona neznatna, ali se prima s poverenjem da će se njime moći dalje služiti kao trgovinskim i platežnim sredstvom.

Izvor:Agencije
Previous Okupljanja u Banjaluci protekla bez incidenata
Next Evro nadjačao prognoze stručnjaka

You might also like

Dinar u ponedeljak bez promene prema evru, kurs 123,38

Zvanični srednji kurs u ponedeljak će biti 123,3832, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije.

Cene nafte porasle više od 3 odsto

Cene nafte u sredu su na međunarodnim tržištima porasle više od 3 odsto, podstaknute neočekivano velikim padom zaliha benzina u Sjedinjenim Državama.

Wall Street: Novi rekordi indeksa

Na Wall Streetu su u sredu najvažniji indeksi dostigli nove rekordne nivoe jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija i poruka Feda da će monetarnu politiku zaoštravati sporo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply