Nemce izlazak Britanije iz EU može koštati 45 milijardi evra

Nemce izlazak Britanije iz EU može koštati 45 milijardi evra

“DZ bank”, četvrta najveća banka u Nemačkoj, uradila je studiju koja pokazuje da bi izlazak Velike Britanije iz EU mogao da košta Nemačku do 45 milijardi evra do kraja 2017, pošto bi se na udaru našao izvoz nemačke privrede koja je najveća u Evropi.

Reuters podseća da Britanija odbrojava dane do referenduma o članstvu u EU zakazanog za 23. jun, a ankete pokazuju da je javno mnjenje skoro potpuno podeljeno.

“Ulog je veliki za nemačku privredu zato što je Velika Britanija jedan od njenih najvažnijih trgovinskih partnera”, rekla je ekonomistkinja “DZ Bank” Monika Boven.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Berza deluje kao mravinjak, ali ipak nije: Akcije, fjučersi, ETF-ovi...
Next Aerodrom Nikola Tesla zapošljava još 60 radnika u 2016.

You might also like

Društvo 1Comments

Nikolić otkazao odlazak na Kosovo i Metohiju za Badnji dan

Predsednik Tomislav Nikolić otkazao je odlazak na Kosovo i Metohiju, gde je u Štrpcu trebalo da provede Badnji dan, saznaju “Novosti”.

Politika 0 Comments

Ljajić: Vlada Srbije poslala izveštaj Hagu o Šešelju

Vlada Srbije još prošle nedelje je izvestila Tribunal o teškoćama sprovođenja naloga da lider radikala Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u Hagu 31. marta, izjavio je danas potpredsednik Vlade i

Društvo 1Comments

Zaostale predmete u katastru rešavaju novih 215 zaposlenih

U Republičkom geodetskom zavodu danas će početi da radi 215 službenika geodetske i pravne struke, koji imaju zadatak da u narednih godinu dana reše sve zaostale predmete u katastru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply