Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Predlogom uprave, prošlogodišnja dobit i neraspoređena dobit iz ranijih godina u visini od 701,3 miliona dinara raspoređuje se na sledeći način: za isplatu dividende 45,3 miliona dinara (bruto dividenda od 205 dinara po akciji), dok se preostali deo dobiti u visini od nepunih 656 miliona dinara zadržava kao neraspoređena dobit. Pravo na dividendu imaju akcionari koji taj status budu imali 1. juna tekuće godine.

Goša Montaža je prošle godine zabeležila pad dobiti od 90,6% na 6,7 miliona RSD, što je najslabiji rezultat kompanije otkada je kotirana na tržištu.

Izvor: WISEbroker.rs
Previous Anton Fedorov: NIS planira da proda potraživanja od Srbijagasa
Next Berza deluje kao mravinjak, ali ipak nije: Akcije, fjučersi, ETF-ovi...

You might also like

Kompanije 0 Comments

VOICE: Srbija u otvaranje fabrike u Novom Sadu ulaže tri puta više od korporacije Lear

Srbija će za otvaranje fabrike za proizvodnju električnih kablova za automobilsku industriju američke korporacije Lear u Novom Sadu i zapošljavanje 2.000 ljudi uložiti tri puta više novca od stranog partnera,

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gvajana na putu da postane značajan proizvođač nafte

Proizvodnja zlata u Gvajani prošle je godine dosegla 690 hiljada unci (oko 19,57 tona), što je istorijski najviši nivo, rekao je ministar rudarstva Raphael Trotman na konferenciji za medije.

Kompanije 0 Comments

Microsoft: Prihodi porasli za 12, a dobit za 16 odsto

Microsoft je u trećem tromesečju ostvario prihode od 24,5 milijardi dolara, 12 odsto veće nego u istom lanjskom razdoblju, dok je dobit tog softverskog diva skočila još i više.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply