Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Predlogom uprave, prošlogodišnja dobit i neraspoređena dobit iz ranijih godina u visini od 701,3 miliona dinara raspoređuje se na sledeći način: za isplatu dividende 45,3 miliona dinara (bruto dividenda od 205 dinara po akciji), dok se preostali deo dobiti u visini od nepunih 656 miliona dinara zadržava kao neraspoređena dobit. Pravo na dividendu imaju akcionari koji taj status budu imali 1. juna tekuće godine.

Goša Montaža je prošle godine zabeležila pad dobiti od 90,6% na 6,7 miliona RSD, što je najslabiji rezultat kompanije otkada je kotirana na tržištu.

Izvor: WISEbroker.rs
Previous Anton Fedorov: NIS planira da proda potraživanja od Srbijagasa
Next Berza deluje kao mravinjak, ali ipak nije: Akcije, fjučersi, ETF-ovi...

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Oko 50 banaka pregovara o selidbi iz Velike Britanije zbog Brexita

Daniele Nouy, šefica nadzora u Evropskoj centralnoj banci, izjavila je kako je oko 50 banaka raspravljalo o njihovim poslovnim premeštajima zbog Brexita s vlastima u Evropskoj uniji. 

Prehrambena industrija 0 Comments

Hellenic Sugar ove godine proširuje poslovanje u Srbiji

Kompanija Hellenic Sugar saopštila je da je njen strateški cilj za 2017. godinu da poveća tržišni udeo u Srbiji sa 25 na 35 odsto.

Kompanije 0 Comments

Izraelski Danbar želi da ulaže u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Kladovu

Izraelska korporacija Danbar zainteresovana je za podizanje pogona u Kladovu, čija bi investicija za početak obezbedila posao za 30 radnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply