Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Predlogom uprave, prošlogodišnja dobit i neraspoređena dobit iz ranijih godina u visini od 701,3 miliona dinara raspoređuje se na sledeći način: za isplatu dividende 45,3 miliona dinara (bruto dividenda od 205 dinara po akciji), dok se preostali deo dobiti u visini od nepunih 656 miliona dinara zadržava kao neraspoređena dobit. Pravo na dividendu imaju akcionari koji taj status budu imali 1. juna tekuće godine.

Goša Montaža je prošle godine zabeležila pad dobiti od 90,6% na 6,7 miliona RSD, što je najslabiji rezultat kompanije otkada je kotirana na tržištu.

Izvor: WISEbroker.rs
Previous Anton Fedorov: NIS planira da proda potraživanja od Srbijagasa
Next Berza deluje kao mravinjak, ali ipak nije: Akcije, fjučersi, ETF-ovi...

You might also like

Tema dana 0 Comments

Počeli radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta

Na Železničkoj stanici Zemun, počeli radovi na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, prvi prekogranični projekat u okviru saradnje Kine i zemalja CIE, koji zajednički realizuju Srbija, Mađarska i Kina.

Agrobiznis 1Comments

Miodrag Kostić: Kupovinom šećerane iz Sente bićemo spremni za tržište EU

Komisija za zaštitu konkurencije još nije donela odluku o koncentraciji na tržištu, dok vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić kaže da bi sa četiri šećerane u Srbiji ova kompanija imala kapacitet

Transport 0 Comments

Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera

Izraelska start up kompanija Get dobiće ulaganja u iznosu od 300 miliona dolara od strane nemačkog proizvođača automobila Volkswagen.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply