Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti.

Predlogom uprave, prošlogodišnja dobit i neraspoređena dobit iz ranijih godina u visini od 701,3 miliona dinara raspoređuje se na sledeći način: za isplatu dividende 45,3 miliona dinara (bruto dividenda od 205 dinara po akciji), dok se preostali deo dobiti u visini od nepunih 656 miliona dinara zadržava kao neraspoređena dobit. Pravo na dividendu imaju akcionari koji taj status budu imali 1. juna tekuće godine.

Goša Montaža je prošle godine zabeležila pad dobiti od 90,6% na 6,7 miliona RSD, što je najslabiji rezultat kompanije otkada je kotirana na tržištu.

Izvor: WISEbroker.rs
Previous Anton Fedorov: NIS planira da proda potraživanja od Srbijagasa
Next Berza deluje kao mravinjak, ali ipak nije: Akcije, fjučersi, ETF-ovi...

You might also like

Kompanije 0 Comments

YouTube: Reklame uskoro neće moći da se preskoče

Dodata je nova opcija koja oglašivačima omogućava da reklamne poruke pošalju do korisnika za znatno kraće vreme, ističu iz kompanije YouTube.

Kompanije 0 Comments

Osnivač i generalni direktor Ubera podneo ostavku

Generalni direktor prevozne kompanije Uber Travis Kalanick podneo je ostavku pod pritiskom akcionara, piše danas američki list NY Times.

Najvažnije vesti 0 Comments

PKB za manje od 91 milion evra

Ministarstvo privrede i Grad Beograd dogovorili su sa bankama reprogram dugova Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jer još nije završena procena vrednosti kapitala tog preuzeća za 2015. godinu, piše današnji Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply