Anton Fedorov: NIS planira da proda potraživanja od Srbijagasa

Anton Fedorov: NIS planira da proda potraživanja od Srbijagasa

Naftna industrija Srbije pokušaće da naplati kompletan dug od Srbijagasa ove godine, za šta je potrebna izmena regulative.

Krajem prošle godine u skupštini Srbije donet je zakon kojim je Republika Srbija prihvatila da reguliše obaveze koje je Srbijagas imao prema Naftnoj industriji Srbije (NIS) u iznosu od 23,4 milijarde dinara. Dinamikom zakona, 31. decembra prošle godine je naplaćeno 20 odsto duga, dok je planirano da se ove godine naplate dve rate duga od po 16 odsto ukupnog iznosa (31. maj i 31. decembar).

Finansijski direktor NIS-a, Anton Fedorov, rekao je da NIS planira da preproda ova potraživanja bankama i da je kompanija dobila nekoliko dobrih ponuda, ali da još uvek nije izvesno da će se to desiti s obzirom da je za realizaciju ovog posla neophodna izmena regulative.

Podsetimo, NIS je godinama imao velike probleme da naplati potraživanja od javnih preduzeća. Potraživanja od nacionalnog avio-operatera, Air Serbia, su naplaćena prošle godine, pitanje duga Srbijagasa je rešeno zakonom, dok je još ostalo nerešeno pitanje Petrohemije koja NIS-u duguje oko 12 milijardi dinara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Vanbračni supružnici ne mogu da ostvare pravo na porodičnu penziju
Next Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Bitcoin dostigao vrednost od 4.700 dolara

Kriptovaluta bitcoin dostigao je cenu od 4.700 dolara, što je ogroman skok u samo nekoliko sati.

Kompanije 0 Comments

Jorgovanka Tabaković: “JP Morgan Chase” trguje dinarskim obveznicama

Banka “JP Morgan Chase” uvrstila je dinarske obveznice na listu hartija od vrednosti, kojima će trgovati, a i sama je u avgustu kupila dinarske hartije, saopštila je guverner Narodne banke

Najvažnije vesti 0 Comments

Da li je cena brent sirove nafte u preuranjenom skoku?

Tržište nafte pogađaju neke slabosti iz prošlosti, ističe u svojoj analizi direktor sektora strategije trgovine berzanskim robama u Saxo Banci Ole Hansen i pita se da li je do toga

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply