Aerodrom Nikola Tesla zapošljava još 60 radnika u 2016.

Aerodrom Nikola Tesla zapošljava još 60 radnika u 2016.

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” dobio je saglasnost Vlade Srbije za nova zapošljavanja u tom preduzeću. Ovom preduzeću potrebno je još barem 60 radnika u ovoj godini.

U 2014. godini u radnom odnosu na neodređeno vreme na Aerodromu je bilo 472 zaposlenih, a 2016. godine 498, odnosno 26 radnika više.

“Novi radnici su primljeni u najvećoj meri za obavljanje poslova u bezbednosti, zemaljskom opsluživanju, operativnim poslovima i tehničkom održavanju, u skladu sa zahtevom regulatornog tela, sa ciljem podizanja mera bezbednosti za potrebe uspostavljanja dugolinijskog saobraćaja”, navodi se u odgovorima Aerodroma dostavljenim agenciji Beta.

Aerodrom Nikola Tesla navodi da se pri rešavanju statusa radnika “vodio činjenicom da do tada angažovani iz operativnih službi, koji obavljaju specifične poslove i posredno utiču na bezbednost vazdušnog saobraćaja, predstavljaju visoko kvalifikovan kadar sa potrebnim iskustvom i zakonski zahtevanim važećim potvrdama o obučenosti, što je jedan od uslova da se vazdušni saobraćaj obavlja bezbedno i obezbeđeno”.

Novozaposleni su, zajedno sa ostalim kolegama, godinama redovno obučavani u ovlašćenom Centru za obuku Aerodroma “Nikola Tesla”, a na taj način su, kako je saopšteno, ušteđena značajna finansijska sredstva.

Aerodrom navodi je tokom 2015. godine rešen i radno-pravni status radnika koji godinama radili preko uslužnih organizacija ili omladinskih zadruga.

Pištaljka: Aerodrom zapošljavao van konkursa

Antikorupcijski sajt Pištaljka objavio je da je aerodrom “Nikola Tesla” zaposlio prošle godine 778 radnika bez ikakvog konkursa. Kako je navedeno, time je broj zaposlenih povećan sa nešto manje od 500 na više od 1.200. Od tog broja, 760 ljudi zaposleno je na određeno vreme, a 18 na neodređeno.

Po pisanju Pištaljke, finansijski izveštaji pokazuju da je iznos koji je beogradski aerodrom izdvajao za zarade povećan dvostruko: sa 683,2 miliona dinara na 1,3 milijarde dinara. U istoj razmeri povećani su i troškovi za poreze i doprinose na teret poslodavca – sa 127,7 miliona dinara na 245,8 miliona dinara.

Prosečna neto zarada radnika Aerodroma “Nikola Tesla” sa poklonom za Božić i Uskrs i školskim priborom za decu zaposlenih, koji se dobija na početku školske godine, iznosi 76.360 dinara, tvrdi portal Pištaljka.

Izvor: N1, Beta
Previous Nemce izlazak Britanije iz EU može koštati 45 milijardi evra
Next Ljubodrag Savić: Rast BDP-a ne znači implicitno rast standarda

You might also like

Kompanije 0 Comments

Porsche povlači skoro 16.500 vozila zbog fabričke greške

Iako nije česta pojava dešava se da i skupoceni automobili doguraju do proizvodnje s nekom fabričkom greškom, a sudeći po najnovijim informacijama Porsche je jedan od njih.

Usluge 0 Comments

Allianz: Niža neto dobit u prvom kvartalu 2017. godine

Nemačka osiguravajuća kuća Allianz u sredu je izvestila o slabijoj neto dobiti u prvom ovogodišnjem kvartalu, napominjući da im je rezultat u istom razdoblju prošle godine podupro jednokratni prihod od

Kompanije 0 Comments

Kazna za Goldman Sachs od 5,1 milijardu dolara

Povodom optužbi da je koristila lažan marketinški materijal kako bi prodala hipotekarne obveznice, Goldman Sachs je, u sklopu dogovora s američkim vlastima, pristao da plati 5,1 milijardu dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply