15 kandidata prijavljeno na konkurs za generalnog direktora EPS

15 kandidata prijavljeno na konkurs za generalnog direktora EPS

Svega 15 kandidata prijavilo se za obavljanje funkcije generalnog direktora javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, pišu Novosti. 

Konkurs je objavljen 23. marta, a mesec dana je bio rok za podnošenje prijava. Na prethodnom konkursu bilo je preko 70 zainteresovanih.

Foto: novosti.rs

Foto: novosti.rs

Za vreme vršenja dužnosti ove funkcije, Milorad Grčić je smenio nekoliko glavnih funkcionera EPS-a, uklonivši kadrove bivšeg direktora Aleksandra Obradovića. Smenjeni su direktor finansija Aleksandar Surla, direktorka korporativnih poslova Zorana Stojković i izvršni direktor za proizvodnju energije Dragan Jovanović.

Smenu je odobrio Nadzorni odbor, koji iako imenuje članove borda direktora, to radi na predlog generalnog direktora, čiji je vršilac dužnosti upravo Grčić.

Nekadašnji šef Kolubare, Milorad Grčić može da bude vršilac dužnosti u EPS-u najduže godinu dana, a nije poznato da li se sam prijavio na konkurs za zvaničnog direktora.

Na javni poziv za prvog čoveka EPS, prijavio se začuđujuće mali broj kandidata – svega 15. Poređenja radi, za prethodni konkurs bilo je zainteresovano njih više od 70.

Poziv je završen, a sada se čeka formiranje komisije Vlade Srbije koja će proces da vodi. Ovo telo biće izabrano čim se formira vlast u Srbiji, odnosno tokom juna.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Novosti.rs
Previous Kakve promene donosi Toennies, osim zaoštravanja konkurencije?
Next Kako izgleda prosečan srpski investitor (infografika)?

You might also like

Kompanije

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Kompanije

Verizon nakon preuzimanja Yahooa planira da ukine 2.000 radnih mesta

Američki telekomunikacioni div Verizon Communications planira da ukine oko 2.000 radnih mesta kada sledeće nedelje okonča akviziciju temeljnog internet poslovanja Yahooa vrednu 4,48 milijardi dolara, saznaje Reuters.

Kompanije

“Gazprom” povećao izvoz za 19 odsto

Ruski energetski gigant “Gazprom” povećao je izvoz gasa za 19 odsto od početka godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopšteno je iz ove kompanije.