Wall Street: Ulagači obeshrabreni

Wall Street: Ulagači obeshrabreni

Od 10 sektora S&P 500 indeksa juče ih je devet izgubilo na vrednosti, a blago su porasle, 0,2 posto, samo cene akcija u komunalnom sektoru.

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija pale, izgubivši gotovo sve dobitke od prethodnog dana, jer su ulagače obeshrabrili slabiji nego što se očekivalo poslovni rezultati nekoliko velikih kompanija.

Dow Jones skliznuo je 1,21 posto, na 17.711 bodova, dok je S&P 500 pao 0,96 posto, na 2.064 boda, a Nasdaq indeks 1,02 posto, na 4.760 bodova.

Od 10 sektora S&P 500 indeksa juče ih je devet izgubilo na vrednosti, a blago su porasle, 0,2 posto, samo cene akcija u komunalnom sektoru.

S druge strane, pod najvećim je pritiskom bio trgovački sektor jer je Macy’s izvestio o slabijim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima u prvom tromesečju.

Cena akcije tog trgovačkog lanaca potonula je više od 15 posto, a oštro su, više od 6 posto, pale i cene Kohl’sa, Nordstroma i Dillard’sa, pa je S&P indeks trgovačkog sektora skliznuo 2 posto.

Foto: getty

Foto: getty

Ulagače su razočarali i poslovni rezultati Walt Disneya, pa je cena akcije tog lidera industrije zabave pala više od 4 posto.

Dan pre berzovni su indeksi na Wall Streetu skočili više od 1 posto, među ostalim zbog nade ulagača da će se finansijski rezultati kompanija poboljšati. No, ta je nada brzo splasnula.

Sezona objava poslovnih izveštaja za prvo tromesečje je pri kraju, a u anketi Reutersa analitičari procenjuju da su zarade kompanija iz S&P 500 indeksa pale za 5,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

I na većini evropskih berzi cene su akcija juče pale. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,09 posto, na 6.162 boda, no frankfurtski DAX skliznuo je 0,70 posto, na 9.975 bodova, a pariski CAC 0,50 posto, na 4.316 bodova.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Pirot: Bugari kupili zemljište u Slobodnoj zoni, niče fabrika igračaka
Next Azijske berze pale, slabiji dolar

You might also like

Svetske berze

Kina uvela cenovni reper za zlato izražen u juanima

Kina je juče načinila prvi korak ka uvođenju cenovnog repera za cenu zlata na domaćem tržištu, fiksirajući na Šangajskoj berzi za razmenu zlata cenu od 257,97 juana za gram, što

Berza

Dinar miruje, srednji kurs 118,1611

Dinar nastavlja mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 118,1611 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze

Bitcoin prvi put prešao 14.000 dolara

Kriptovaluta Bitcoin po prvi put je prekoračila vrednost od 14.000 dolara.