EPS: Sa pet potpisanih ugovora stabilnost kompanije obezbeđena

EPS: Sa pet potpisanih ugovora stabilnost kompanije obezbeđena

Ugovore sa pet preduzeća u ukupnoj vrednost 1,8 milijardi dinara potpisao je vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić, i njima se obezbeđuju usluge za ogranak “Termoelektrane i kopovi Kostolac”, saopšteno je danas iz EPS-a.

Ugovori su potpisani sa preduzećima Autotransport, Georad, Proizvodnja, remont i montaža mašina i opreme i “Kostolac – usluge”.

“Ovi ugovori sa pouzdanim partnerima garantuju stabilnost EPS-u i obezbeđuju posao za zaposlene u tim preduzećima. EPS-ov ogranak ‘TE-KO Kostolac’ sada može da računa na sigurno obavljanje važnih poslova, poput remonta i održavanja mehanizacije i drenažnih sistema, geoloških radova, kao i obezbeđenja i prevoza”, rekao je Grčić.

Foto:rs.n1info.com

Foto:rs.n1info.com

Kako je naglasio, dodatne garancije i sigurnost EPS-u daje i Vlada Srbije, koja će kao vlasnik, usvajati plan poslovanja i završni račun za svako od ovih preduzeća pojedinačno.

Ugovori su potpisani za usluge prevoza zaposlenih, robe i materijala, angažovanje pomoćne mehanizacije i održavanja vozila, kao i usluge remonta i tekućeg održavanja osnovne rudarske mehanizacije i termoenergetskih postrojenja.

Potpisivanjem ugovora obezbeđena je i izrada i dorada mašinskih delova u termoelektranama u Kostolcu, usluge obezbeđenja objekata, održavanje i rukovanje drenažnim sistemima na površinskim kopovima, kao i geološki radovi.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Azijske berze pale, slabiji dolar
Next Zbog korupcije godišnje nestane više od dva odsto svetskog bogatstva

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Mlekara Šabac planira novi pogon za preradu sirovog mleka

Mlekara Šabac dobiće u narednom periodu novi proizvodni pogon, kapaciteta prerade 250.000 litara sirovog mleka, a gradnja bi mogla da počne 2019. godine.

Kompanije 0 Comments

“Goša” iz Smederevske Palanke “preko noći” dobila novog vlasnika, radnici i dalje u štrajku

Slovačka firma “Žos Trnava” prenela je 100 odsto kapitala i imovine Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke na kompaniju “Lisnart holdings limited” sa sedištem na Kipru, piše “Politika”.

Kompanije 0 Comments

Raste prihod od turizma

Prihod od turizma u prvim mesecima ove godine uvećan je za 20 procenata, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply