EPS: Sa pet potpisanih ugovora stabilnost kompanije obezbeđena

EPS: Sa pet potpisanih ugovora stabilnost kompanije obezbeđena

Ugovore sa pet preduzeća u ukupnoj vrednost 1,8 milijardi dinara potpisao je vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić, i njima se obezbeđuju usluge za ogranak “Termoelektrane i kopovi Kostolac”, saopšteno je danas iz EPS-a.

Ugovori su potpisani sa preduzećima Autotransport, Georad, Proizvodnja, remont i montaža mašina i opreme i “Kostolac – usluge”.

“Ovi ugovori sa pouzdanim partnerima garantuju stabilnost EPS-u i obezbeđuju posao za zaposlene u tim preduzećima. EPS-ov ogranak ‘TE-KO Kostolac’ sada može da računa na sigurno obavljanje važnih poslova, poput remonta i održavanja mehanizacije i drenažnih sistema, geoloških radova, kao i obezbeđenja i prevoza”, rekao je Grčić.

Foto:rs.n1info.com

Foto:rs.n1info.com

Kako je naglasio, dodatne garancije i sigurnost EPS-u daje i Vlada Srbije, koja će kao vlasnik, usvajati plan poslovanja i završni račun za svako od ovih preduzeća pojedinačno.

Ugovori su potpisani za usluge prevoza zaposlenih, robe i materijala, angažovanje pomoćne mehanizacije i održavanja vozila, kao i usluge remonta i tekućeg održavanja osnovne rudarske mehanizacije i termoenergetskih postrojenja.

Potpisivanjem ugovora obezbeđena je i izrada i dorada mašinskih delova u termoelektranama u Kostolcu, usluge obezbeđenja objekata, održavanje i rukovanje drenažnim sistemima na površinskim kopovima, kao i geološki radovi.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Azijske berze pale, slabiji dolar
Next Zbog korupcije godišnje nestane više od dva odsto svetskog bogatstva

You might also like

Tema dana

Od danas nova pravila u deklarisanju i reklamiranju hrane

Novi Pravilnik o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane danas stupa na snagu, a donosi dosta novina koje će omogućiti bolju informisanost potrošača pri kupovini hrane i detaljnije urediti odgovornost u

Preduzetništvo

Dragan Stevanović: Konkurišite za grantove i povoljne kredite

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović pozvao je zainteresovane firme da apliciraju za grantove i povoljne kredite.

Kompanije

Sporazum Kube i Googlea o bržem internetu

Zbog sporog i ograničenog interneta na Kubi, ta karipska zemlja i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao osigurati brži pristup internetu.