Disney razočarao uprkos uspehu na blagajnama bioskopa

Disney razočarao uprkos uspehu na blagajnama bioskopa

Rezultati kompanije Walt Disney prvi put u pet godina nisu ispunili očekivanja Wall Streeta uprkos uspesima na blagajnama bioskopa.

Div zabavne industrije objavio je kako su njegovi kvartalni neto prihodi porasli na 2,1 milijardu dolara dok je zarada po akciji rasla 6 % na 1,30 dolara, a očekivao se rast na 1,40 dolara po akciji.

Filmovi poput Star Wars: Sila se budi i Zootopia pomogli su rastu, ali prihodi od kabeovskih pretplatnika beleže pad. U potekloj je godini ulagače najviše brinuo pad pretplatnika na sportski kanal ESPN.

Foto: www.cctv-america.com

Foto: www.cctv-america.com

Prihodi od kabelske televizije pali su 2 % na 3,9 milijardi dolara zbog pada prihoda od oglašavanja. Disney poput drugih tradicionalnih medijskih kompanija oseća posledice sve veće sklonosti gledatelja uslugama streaminga.

Divizija studija i dalje generiše snažne prihode. Animirni film Zootopia u vikendu otvaranja zaradio je 73,7 miliona dolara.

Prihodi studija porasli su s prošlogodišnjih 1,68 milijardi dolara na 2,1 milijardu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Danas: Dačić možda novi ministar odbrane
Next Hrvatska: Osam velikih kompanija na prodaju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Crna Gora: U blokadi više od 16.000 preduzeća

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke, na kraju septembra bilo blokirano 16.070 preduzeća i preduzetnika, što je za 1,61 odsto više nego u avgustu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Direktori EBRD-a u nedelju stižu u posetu Srbiji

U nedelju će u posetu Srbiji doputovati predstavnici Odbora direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), tokom koje će se sastati sa mandatarom za sastav nove Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Industrija 0 Comments

Energoprojekt na rang listi među najvećim projektansko-konsultantskim kompanijama

Energoprojekt holding nalazi se i ove godine na rang listi najvećih projektantsko-konsultantskih kompanija, koje objavljuje ugledni američki časopis Engineering News Record (ENR).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply