Zbog cene vrtića roditeljima se vraća po 150.000 dinara

Zbog cene vrtića roditeljima se vraća po 150.000 dinara

Povodom tužbe protiv gradske uprave zbog nezakonitog obračunavanja cene vrtića, Prvi osnovni sud presudio je u korist roditelja, pišu Večernje novosti.

Tužbe građana su usledile posle mišljena Vrhovnog kasacionog suda da roditelji imaju pravo na naknadu štete, jer su plaćali nekoliko puta višu cenu od predviđene zakonom.

“Prosečan iznos po tužbenom zahtevu je oko 150.000 dinara. U toku je žalbeni postupak, po čijem okončanju će presude postati pravosnažne, a realno je da čitav proces bude gotov do kraja godine”, piše list.

Kako piše list, sve je više zahteva Beograđana a samo u aprilu je Prvom osnovnom sudu stiglo 5.000 tužbi.

Foto:odishasuntimes.com

Foto:odishasuntimes.com

Iako su donete prve sudske presude u korist roditelja, iz Skupštine grada i predškolskih ustanova najavljuju da će uložiti žalbe i boriti se na sudu.

Nezakonita naplata računa za vrtić odnosi se na period od 3. aprila 2010. do 31. decembra 2014. godine kada su roditelji plaćali mnogo veći iznos od zakonom propisanih 20 odsto od ekonomske cene, pa su mesečni računi u Beogradu iznosili 8.700, a potom i 9.700 dinara.

Od 1. januara 2015. godine računi za vrtiće počeli su da se plaćaju po zakonskim propisima, odnosno roditelji plaćaju 20 odsto od ekonomske cene. U Beogradu je cena vrtića 5.427 dinara mesečno.

U aprilu je Prvom osnovnom sudu stiglo 5.000 tužbi gradjana zbog nezakonitog obračuna cene za vrtiće, naveo je list.

Izvor: GdeInvestirati/B92/VečernjeNovosti
Previous Prošle godine menadžeri hedge fondova zaradili 13 milijardi dolara
Next Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina

You might also like

Društvo 0 Comments

Odložena plenidba imovine KBC “Dragiša Mišović”

Sudski izvršitelj, koji je danas trebalo da plene imovinu u KBC “Dragiša Mišović” zbog pravosnažne presude o obavezi isplate milion evra na ime duga koji bolnica osporava, nisu došli, a

Društvo 0 Comments

Državna tužba protiv banke: CHF krediti prevara

Protiv francuske BNP Paribas banke, jedine koja je u Francuskoj plasirala kredite indeksirane u švajcarskim francima, podignuta je krivična optužnica za varanje u trgovačkoj praksi.

Društvo 0 Comments

Sve manje korisnika na društvenim mrežama

U prva tri meseca ove godine u devet velikih zemalja drastično se smanjio broj ljudi koji koriste aplikacije društvenih mreža, pa tako Facebook, Twitter, Instagram i Snapchat beleže značajan pad korisnika, najnoviji je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply