Vučić: Država nije rušila u Savamali

Vučić: Država nije rušila u Savamali

Premijer Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da država nije rušila u Savamali i poručio da nikakve grupe u njeno ime ne smeju i ne mogu sprovodititi zakone.

Niko nema pravo da pravdu uzima u svoje ruke, rekao je Vučić.

“To su stvari koje ne smeju da se odobre i zato će nadležni da istraže. Ima pravo da se u po bela dana i uz dozvolu nadležnih radi u skladu sa zakonom, ali niko nema pravo da pravdu preuzima u svoje ruke. Zakon provodi država, a ne ovakve ili onakve grupe, u automobilima sa ili bez registracija. To ne sme da se dešava u našoj zemlji”, poručio je premijer.

Ističe da je siguran da država ne stoji iza rušenja u Hercegovačkoj ulici i ponavlja da “ako stoji neko, taj je kompletan idiot i treba da odgovara”.

Premijer je odbacio poređenja ovog slučaja sa devedestim, imajući u vidu ljude s fantomkama koji su maltretirali građane u Savamali.

“Hvala na pitanju”, rekao je Vučić, primetivši da je novinar postavio pitanje verovatno s namerom da se proslavi na društvenim mrežama, ali da i on (Vučić) smatra da je nedopustivo da neko s palicama i fantomkama “zavodi red”, te da je reč o rušenju objekata koji su bespravno podignuti.

“Ne vraćamo se u vreme Bata Trlaje i Arkana. Pošto su te Bate Trlaje i Arkani bili na nekim drugum stranama, niste se sećali tada kada su bili najjači da postavljate pitanja, a ne danas kada su davno preminuli i kada nešo slično u Srbiji ne postoji. Niste primetili 150 fantomki na prethodnoj utakmici, jer su vikali ‘Vučiću pederu’, tada je bilo u redu”, primetio je premijer.

Dodao je da bi on lično, kako je rekao, hrabro i ponosito učestvovao u akciji uklanjanja tih objekata, “jer ćemo da napravimo nešto mnogo lepše i bolje”.

Primetio je, međutim, da ima onih kojima je samo potrebno da nađu bilo kakav razlog pa da se svi, koji znaju da “njihovi nisu uspeli da pobede, okupe oko toga i s tom pričom naprave haos”.

“Oni moraju svoj katastrofalni poraz da opravdaju nečim drugim, kada to nije uspelo pričom o krađi izbora, pa ćemo sada da se držimo priče o Savamali i fantomkama, koje nam pričaju oni koji su organizovali ljude da preskaču ograde da bi hapsili predsednika države i upadali u preduzeća”, rekao je Vučić.

“Još mi drže političke pridike, jel su hapsili Miloševića sa fantomkama, i to pripadnici zemunskog klana, koji su radili za vlast. Danas pripadnici zemunskog klana ne rade za ovu vlast i u tome je razlika”, poručio je Vučić.

Podsetio je da je rok da se raščisti Hercegovačka bio 30. jun, ali da je neko naredio rušenje, kako bi se skratila procedura, jer su delovi tog zemljišta pod sudskim sporom.

“Kod nas imate jasne odbijenice za sve, ne znam da li je nekome ( u državi) palo na pamet da uradi, nadam se da nije, taj je idiot, da je to srušeno u po bela dana bilo bi super”, naveo je Vučić.Dodao je da je trebalo pokazati i ko su ti ljudi čije su nekretnine u pitanju i kako su do njih došli i kako su ih trećim licima izdavali i na tome zarađivali. Međutim, kako je primetio, to nikoga ne interesuje.

“Važno je samo da negde nekome nešto napakujemo”, rekao je Vučić i ponovio da onaj ko je organizovao rušenje ima da odgovara, te dodao da će nadležni to da ispitaju.

Kako je dodao, njegov aplauz bi dobio svako ko bi doneo kuglu i srušio sve, jer “napravili su od toga najružniju ulicu u Beogradu zarad privatnih interesa i političkih lopovskih varijanti”.

Izvor:RTS
Previous Sajam mikro biznisa i porodičnog preduzetništva u Beogradu, prijave do 16.maja
Next Devizne rezerve NBS smanjene za više od milijardu evra od početka godine

You might also like

Društvo

Svega stotinak penzionera ima penziju veću od 100.000 dinara

Skoro 200.000 penzinera u Srbiji ili nešto više od 11 odsto od ukupng broja danas prima manje od najnižeg garantovanog iznosa penzije, dok čekom od 13.655 dinara, koji zvanično važi

Društvo

Uzmi račun i pobedi: Već stiglo više od 31.000 koverata

Za devet dana od početka nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2018” u Pošte Srbije stiglo je više od 31.000 koverata sa računim i slipovima građana.

Društvo

Skupština Srbije usvojila Zakon o upravljanju aerodromima, omogućeno davanje aerodroma u koncesiju

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o upravljanju aerodromima koji predviđa mogućnost davanja aerodroma u koncesiju kako bi se obezbedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje.