Upozorenje pčelarima: Danas kreće hemijski voz

Upozorenje pčelarima: Danas kreće hemijski voz

Železnice Srbije najavile su da će danas, ako dozvole vremenski uslovi, početi suzbijanje vegetacije hemijskim vozom i upozorilo pčelare da adekvatno zaštite košnice koje su blizu pruga.

U saopštenju su upozoreni svi koji se kreću u blizini pruge, da izbegavaju pružni pojas tokom prolaska hemijskog voza, odnosno voza iz koga se tokom kretanja izbacuju hemijski preparati za suzbijanje vegetacije.

Akcija suzbijanja vegetacije će se periodično sprovoditi na prugama po celoj teritoriji Srbije, a planirano je da traje 22 dana, najavljeno je u saopštenju.

Ako vremenski uslove dozvole, hemijski voz će sutra biti angažovan na relaciji Subotica Novi Sad, a prekosutra na relaciji Novi Sad Beograd.

Najavljeno je i da će 13. i 14 maja hemijski voz biti na relaciji Beograd-Ruma-Šid i Šid-Beograd, a dan kasnije, 15. maja, na relaciji Beograd Mala Krsna Velika Plana

Planirano je i da 16. maja uništavanje vegetacije bude organizovano na relaciji Lapovo-Niš, a dan kasnije kod železničkog čvora Niš.

Suzbijanje vegetacije vršiće se u vidnom delu dana počev od 08.00, dodaje se u saopštenju.

Izvor:Beta
Previous Problematični krediti nisu i nenaplativi
Next EU: Davanje statusa tržišne ekonomije Kini je "neodrživo"

You might also like

Agrobiznis

Kragujevac: Za subvencionisanje privrede 150 miliona dinara

Na sednici Gradskog veća održanoj u ponedeljak (23. januara 2017. godine) odlučeno je da grad Kragujevac u 2017. godini subvencioniše lokalnu privredu sa 150 miliona dinara.

Agrobiznis

Stručnjaci o ceni svinjskog mesa: Iznenadne promene nisu dobre, potrebna stabilnost

Nagli skok cene svinjskog mesa nije dobar ni za kupce ni za proizvođače. Ovaj skok je prolazan i uslediće još jedan pad, što isto nije dobro, poručuju stručnjaci.

Preduzetništvo

Opština Bač subvencioniše poljoprivredne kredite

Predsednik Opštine Bač Borislav Antonić potpisao je u ponedeljak, 30. oktobra 2017. godine, ugovore sa predstavnicima banaka o poslovno-tehničkoj saradnji u programu subvencionisanja kamatne stope na kratkoročne poljoprivredne kredite.