Thyssenkrupp: Pad profita za 60 odsto

Thyssenkrupp: Pad profita za 60 odsto

Nemački inženjerski gigant Thyssenkrupp u prvih šest meseci poslovne godine zabeležio je pad profita za preko 60 odsto, zbog čega je snižena projekcija godišnjeg profita.

U saopštenju Thyssenkruppa, čija poslovna godina traje od oktobra do septembra, navodi se da je “celokupno poslovanje kompanije još uvek u senci izuzetno teških uslova na tržištu”, prenosi agencija France presse.

U periodu oktobar-mart, neto profit grupacije je pao na 37 miliona evra sa 98 miliona evra iz istog perioda lani. Profit iz poslovanja je “skliznuo” za 22 odsto, na 560 miliona evra, prihodi su pali za osam odsto, na 19,4 milijarde evra, a nove porudžbine za osam procenata, na 18,837 milijardi evra.

Visok pritisak uvoza i sve veći oprez potrošača doveli su do značajnog pada cena materijala, što je umanjilo broj porudžbina, pogodilo prodaju, a pre svega zaradu, navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina
Next Beogradska berza: NIS u centru pažnje zbog objave rezultata, indeksi u crvenom

You might also like

Kompanije

NSZ: Raspisan javni poziv za dodelu subvencija pri zapošljavanju i samozapošljavanju

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je danas javne pozive za dodelu subvencija za samozapošljavanje, za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kao i za

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla: Rok za izbor koncesionara produžen do 5. januara

Rok za izbor ponuđača za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu produžen je do petka, 5. januara.

Industrija

Gorenje u Valjevu zapošljava još 200 radnika

Fabrika Gorenja u Valjevu ostvarila je rast proizvodnje u ovoj godini i zaposliće još dvesta radnika u naredne dve godine.