Rasim Ljajić najavio kandidaturu za predsednika

Rasim Ljajić najavio kandidaturu za predsednika

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima.

“Kako sada stvari stoje, kandidovaću se na predsedničim izborima, pa neka građani daju svoj sud o tome kako sam radio na različitim zicijama”, rekao je Ljajić za Blic.

Upitan da li to znači da neće biti ministar u novoj Vladi Srbije, Ljajić je kazao da o tome ne odlučuje on, ali da “nema nikakvu želju, niti preterana očekivanja”.

On je dodao da je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić taj koji odlučuje o tome s kim će formirati vladu, a da on jedino zna da će u vlasti biti i Savez vojvođanskih Mađara.

Upitan o izjavi bivšeg muftije Muamera Zukorlića da čeka da ga Vučić pozove u vladu, Ljajić je kazao da “Zukorlića ništa drugo i ne zanima, nego da budeu Vladi”.

SDPS je na izborima izašao u koaliciji sa SNS. Rasim Ljajić u ppslednjoj Vladi Srbije bio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor:Beta
Previous Dinar ojačao, danas 122,78 dinara za jedan evro
Next Deo korejskog Doosan Engineeringa preuzima GE

You might also like

Politika

Početak pregovora Srbije i Evroazijske ekonomske unije o trgovinskom režimu?

Lideri Evroazijske ekonomske unije (EEU), koji će se danas okupiti na samitu u Astani, mogli bi dati “zeleno svetlo” za početak pregovora o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom, izjavio

Politika

Danska uskoro dobija digitalnog ambasador

U intervjuu za jedne danske dnevne novine ministar spoljnih poslova Danske, Anders Samuelsen, najavio je kako će njegova zemlja uskoro dobiti posebnog “digitalnog ambasadora”.

Politika

Maja Gojković: Skupština će početi sa radom kada se steknu uslovi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će sednica parlamenta biti nastavljena kada se stvore uslovi za rad i kada budu garantovani mir i bezbednost.