Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina

Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina

Evropska Unija je za 15 godina donirala Srbiji tri milijarde evra, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije ambasador Michael Davenport i poručio da će EU i dalje nastaviti da pomaže građanima Srbije. 

„ Evropska unija je od početka naše saradnje, pre 15 godina, uložila više od tri milijarde evra u razne projekte. Donirali smo za razvoj energetike, zaštite životne sredine, za poljoprivredu, za lokalne samouprave”, rekao je Davenport novinarima u Vranju, gde juče i danas obilazi objekte koji su izgrađeni ili renovirani parama iz evropskih fondova

On je rekao da rad na reformi pravosuđa tek počinje, a to će nam biti prioritet.

“Želim da kažem da ne obeležavamo samo to što smo radili u prošlosti, već nastavljamo dalje da radimo u tesnoj saradnji sa našim srpskim partnerima i na centralnom i lokalnom nivou“, naglasio je Davenport.

Grad Vranje je u poslednje četiri godine kroz razne projekte u saradnji sa EU dobio donacije vredne oko 40 miliona evra.

Foto:www.eu-academia.org

Foto:www.eu-academia.org

„ Mislim da smo uspeli, zajedno sa lokalnom samoupravom u Vranju i civilnim društvom, ne samo da uložimo novac, već i velike napore u razvoj grada u nekoliko oblasti. Vrlo sam ponosan što smo pre nekoliko godina uložili sredstva u Tehnološki park, jer on sada igra veliku ulogu u privlačenje stranih investicija. Takođe, kroz program Progres i sa švajcarskom vladom smo uložili napore u razvoj lokalne samouprave i programe za socijalnu inkluziju“, ocenio je Davenport.

 Drugog dana boravka u Vranju Michael Davenport je posetio vrtić „ Neven“, gde je poklonio sportske rekvizite za decu u isturenim seoskim odeljenjima vrtića na području Vranja.

Nove sportske rekvizite moći će da koristi 120 dece u vrtićima u dvadesetak seoskih mesnih zajednica.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zbog cene vrtića roditeljima se vraća po 150.000 dinara
Next Thyssenkrupp: Pad profita za 60 odsto

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Signal poverenja u srpsku privredu: Formirana Nemačko-srpska privredna komora

U cilju jačeg ekonomskog povezivanja Srbije i Nemačke sinoć je u Beogradu osnovana Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija).

Makroekonomija 0 Comments

U martu veći izvoz Kine za 11,5 odsto

Kineski izvoz viši je za 11,5 procenata u martu, što otvara bolju perspektivu za “drugu” ekonomiju sveta.

Makroekonomija 0 Comments

BiH: Realni rast BDP-a u trećem tromesečju 2,9 posto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda u BiH u trećem tromesečju 2017. godine, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, iznosio je 2,9 posto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply