Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Najveći svetski avio-prevoznik ostvario je neto dobit od 2,2 milijarde dolara. Prvi put od 2010. pali su prihodi kompanije i to za tri odsto, zbog jačanja dolara i pada cene nafte.

Godišnja dobit Emirates Groupe porasla je 50 posto jer je najveći svetski vazduhoplovni prevoznik proširio svoju flotu i imao koristi od odluke da se ne osigura od promena cena goriva.

Neto dobit za poslovnu godinu koja je završila 31. marta porasla je na 2,2 milijarde dolara, objavila je kompanija u utorak, a prenosi Bloomberg.

Prihodi firme pali su 3 odsto, što je prvi pad od 2010. godine. Na prihode je negativno uticalo kretanje dolara, u iznosu od 1,6 milijarde dolara, dok je istovremeno kompanija zbog pada cene nafte uštedela 2,4 milijarde dolara, rekao je predsednik i glavni izvršni direktor Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

“Snažni dolar i dalje će predstavljati izazov poslovanju kompanije“, napomenuo je Sheikh Ahmed na konferenciji za novinare u Dubaiju i dodao “Niske cene nafte biće mač s dve oštrice – dobre za operativne troškove, ali loše za globalno poslovanje i poverenje potrošača. Postoji i određeni pritisak na doprinos pa dobit ulažemo u dalje poslovanje“.

S kompanijom je letelo 51,9 miliona putnika, što je porast od 8 posto u odnosu na godinu pre. Faktor popunjenosti sedišta pao je 3,1 posto na 76,5 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Baltičke države: Stanovi najjeftiniji u Rigi
Next Google: Računar za oko u vidu sočiva

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

Ministarstvo finansija Srbije predložilo je Vladi da se akcize na domaća alkoholna pića ne povećavaju, a za duvan je pripremljen novi kalendar prema kojem ce akcize i narednih pet godina

Kompanije 0 Comments

Velike investicije srezale profit Amazona, pad cene akcija

Kompanija Amazon objavila je poslovne rezultate za drugi kvartal koji su bili ispod očekivanja tržišta kada je dobit u pitanju, kao posledica velikih investicija kompanije u nastavak rasta.

Telekomunikacije 0 Comments

Verizon zainteresovan za Yahoo

Američki telekomunikacioni gigant Verizon planira da za preuzimanje Yahooove osnovne internet delatnosti dostavi ponudu vrednu 3 milijarde dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply