Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Najveći svetski avio-prevoznik ostvario je neto dobit od 2,2 milijarde dolara. Prvi put od 2010. pali su prihodi kompanije i to za tri odsto, zbog jačanja dolara i pada cene nafte.

Godišnja dobit Emirates Groupe porasla je 50 posto jer je najveći svetski vazduhoplovni prevoznik proširio svoju flotu i imao koristi od odluke da se ne osigura od promena cena goriva.

Neto dobit za poslovnu godinu koja je završila 31. marta porasla je na 2,2 milijarde dolara, objavila je kompanija u utorak, a prenosi Bloomberg.

Prihodi firme pali su 3 odsto, što je prvi pad od 2010. godine. Na prihode je negativno uticalo kretanje dolara, u iznosu od 1,6 milijarde dolara, dok je istovremeno kompanija zbog pada cene nafte uštedela 2,4 milijarde dolara, rekao je predsednik i glavni izvršni direktor Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

“Snažni dolar i dalje će predstavljati izazov poslovanju kompanije“, napomenuo je Sheikh Ahmed na konferenciji za novinare u Dubaiju i dodao “Niske cene nafte biće mač s dve oštrice – dobre za operativne troškove, ali loše za globalno poslovanje i poverenje potrošača. Postoji i određeni pritisak na doprinos pa dobit ulažemo u dalje poslovanje“.

S kompanijom je letelo 51,9 miliona putnika, što je porast od 8 posto u odnosu na godinu pre. Faktor popunjenosti sedišta pao je 3,1 posto na 76,5 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Baltičke države: Stanovi najjeftiniji u Rigi
Next Google: Računar za oko u vidu sočiva

You might also like

Industrija 0 Comments

Antidamping carine: Železara Smederevo pod sankcijama EK?

Odluka Evropske komisije (EK) da uvede antidamping namete za čelične proizvode iz Kine odnosi se i na čelik iz njihove Železare u Smederevu, rekao je danas konsultant za strana ulaganja

Kompanije 0 Comments

Intel za 15,3 milijardi dolara preuzeo kompaniju Mobileye

Intel je preuzeo izraelsku kompaniju Mobileye koja se bavi naprednim tehnološkim rešenjima za automobilski sektor.

Kompanije 0 Comments

Fiat Chrysler i Samsung ulaze u strateško partnerstvo

Na osnovu izveštaja koji su se pojavili pre mesec dana, očekuje se da Samsung kupi odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobili koje nosi naziv Magneti Marelli.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply