Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Najveći svetski avio-prevoznik ostvario je neto dobit od 2,2 milijarde dolara. Prvi put od 2010. pali su prihodi kompanije i to za tri odsto, zbog jačanja dolara i pada cene nafte.

Godišnja dobit Emirates Groupe porasla je 50 posto jer je najveći svetski vazduhoplovni prevoznik proširio svoju flotu i imao koristi od odluke da se ne osigura od promena cena goriva.

Neto dobit za poslovnu godinu koja je završila 31. marta porasla je na 2,2 milijarde dolara, objavila je kompanija u utorak, a prenosi Bloomberg.

Prihodi firme pali su 3 odsto, što je prvi pad od 2010. godine. Na prihode je negativno uticalo kretanje dolara, u iznosu od 1,6 milijarde dolara, dok je istovremeno kompanija zbog pada cene nafte uštedela 2,4 milijarde dolara, rekao je predsednik i glavni izvršni direktor Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

“Snažni dolar i dalje će predstavljati izazov poslovanju kompanije“, napomenuo je Sheikh Ahmed na konferenciji za novinare u Dubaiju i dodao “Niske cene nafte biće mač s dve oštrice – dobre za operativne troškove, ali loše za globalno poslovanje i poverenje potrošača. Postoji i određeni pritisak na doprinos pa dobit ulažemo u dalje poslovanje“.

S kompanijom je letelo 51,9 miliona putnika, što je porast od 8 posto u odnosu na godinu pre. Faktor popunjenosti sedišta pao je 3,1 posto na 76,5 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Baltičke države: Stanovi najjeftiniji u Rigi
Next Google: Računar za oko u vidu sočiva

You might also like

Turizam 0 Comments

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

HMD Global: Nokia će biti u top tri proizvođača telefona na svetu

Od kako je HMD Global počeo sa proizvodnjom Nokia-brendiranih telefona, postalo je jasno da kompanija ima velike planove za ovaj nekada ekstremno popularan brend.

Transport 0 Comments

Posle 50 godina prvi komercijalni let SAD – Kuba

Posle više od 50 godina, američka aviokompanija “American Airlines” juče je obavila prvi direktan komercijalni let iz SAD do Havane, a Kubanci su, po sletanju u Havanu, prepun avion pozdravili prskajući ga

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply