Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

Nekoliko maloprodavaca kažnjeni su od strane Nemačke Federalne kancelarije za kartele sa ukupno 90,5 miliona evra zbog nameštanja cena piva.

Novčane kazne su proistekle iz najnovije runde istrage započete 2010. godine, koja je ovaj put rezultirala ukupnim iznosom “globe” od oko 242 miliona evra, uključujući kazne za dogovaranje cena kafe, slatkiša, hrane za kućne ljubimce i proizvoda za negu tela, rekao je danas portparol kancelarije za kartele, prenosi Wallstreet Journal.

Kancelarija za kartele je otkrila da su trgovci u dosluhu sa nemačkom podružnicom pivare Anheuser-Busch InBev utvrđivali cene piva između 2006. i 2009. godine, posebno za njene pšenične pivske brendove – Beck’s, Hasseröder i Franziskaner, navodi američki finansijski dnevnik.

Među kažnjenim trgovcima nalazi se i Metro AG, različiti ogranci lanca supermarketa Edeka, A. Kempf Getrenkegrozhandel, kao i Neto Marken-Diskont AG. Ove kompanije su dobile niže kazne jer su pristale na nagodbu.

Kancelarija za kartele nije kaznila pivaru AB InBev, kao ni grupaciju supermarketa Reve zbog njihove saradnje u istrazi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous HTC: Gubitak zbog pada prodaje
Next Slabe šanse da će FED povećati kamatne stope

You might also like

Kompanije 0 Comments

Zatvaraju se četiri rudnika “Resavice”? Neizvesna sudbina 1.500 radnika

Do kraja septembra počeće zatvaranje četiri rudnika u sastavu Javnog preduzeća „Resavica“, a sudbina blizu 1.500 radnika je neizvesna, piše “Blic”.

Kompanije 0 Comments

Uhapšen potpredsednik Samsunga zbog korupcije

Vlasti Južne Koreje uhapsile su danas potpredsednika kompanije Samsung Elektronics Lee Jae-Yonga zbog umešanosti u korupcijski skandal koji je doveo do opoziva predsednice Park Guen-Hye.

Kompanije 0 Comments

Propao Toys R Us, ugroženo 3.200 radnih mesta

Britanski ogranak američke prodavnice igračaka “Toys R Us” ušao je u stečaj, zbog čega je u opasnosti 3.200 radnih mesta. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply