Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

Nekoliko maloprodavaca kažnjeni su od strane Nemačke Federalne kancelarije za kartele sa ukupno 90,5 miliona evra zbog nameštanja cena piva.

Novčane kazne su proistekle iz najnovije runde istrage započete 2010. godine, koja je ovaj put rezultirala ukupnim iznosom “globe” od oko 242 miliona evra, uključujući kazne za dogovaranje cena kafe, slatkiša, hrane za kućne ljubimce i proizvoda za negu tela, rekao je danas portparol kancelarije za kartele, prenosi Wallstreet Journal.

Kancelarija za kartele je otkrila da su trgovci u dosluhu sa nemačkom podružnicom pivare Anheuser-Busch InBev utvrđivali cene piva između 2006. i 2009. godine, posebno za njene pšenične pivske brendove – Beck’s, Hasseröder i Franziskaner, navodi američki finansijski dnevnik.

Među kažnjenim trgovcima nalazi se i Metro AG, različiti ogranci lanca supermarketa Edeka, A. Kempf Getrenkegrozhandel, kao i Neto Marken-Diskont AG. Ove kompanije su dobile niže kazne jer su pristale na nagodbu.

Kancelarija za kartele nije kaznila pivaru AB InBev, kao ni grupaciju supermarketa Reve zbog njihove saradnje u istrazi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous HTC: Gubitak zbog pada prodaje
Next Slabe šanse da će FED povećati kamatne stope

You might also like

Kompanije 0 Comments

Lidl gradi još jedan supermarket

Trgovinski lanac Lidl gradiće maloprodajni objekat na uglu Vojvođanske i Dr Ivana Ribara u Novom Beogradu.

Svetske berze 0 Comments

Alphabet zabeležio snažan rast prihoda, kazna iz EU srezala profit

Matična kompanija Google-a, Alphabet, objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal koji su doneli veliki pad profita usled rezervisanja od 2,74 milijarde dolara nastalih na ime kazne koje je evropsko

Kompanije 0 Comments

Vlada dala odobrenje za konverziju duga u kapital u Tigru

Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 13. septembra 2016, donela je Zaključak kojim se daje saglasnost da se dospela i nenaplaćena potraživanja Republike Srbije prema kompaniji Tigar po osnovu javnih

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply