U opštini Kuršumlija uništeni usevi zbog grada

U opštini Kuršumlija uništeni usevi zbog grada

U opštini Kuršumlija grad koji je pogodio planinsko selo Igrište i okolinu je skoro potpuno uništio useve i koštičavo i jagodičasto voće.

Stručni saradnik za poljoprivredu opštine Kuršumlija Jovica Đinović rekao je agenciji Beta da se led posle 24 sata još nije otopio.

Prema prvoj proceni, šteta koju je grad naneo usevima u ovom planinskom selu je stoprocentna na šljivama, jabukama i kruškama. Prema prvim procenama, plantaže jagoda, kupina i malina su više od 50 odsto uništene.

Đinović je rekao da će posledice na jagodičastom voću kasnije biti izražene, a da će šteta biti daleko veća. U pitanju je više od 20 hektara zasada jagodičastog voća u Igrištu.

Osim u Igrištu, stradali su usevi i u susednim selima, a ukupna šteta naknadno će biti procenjena.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous NOK: Priznavaće se neformalno obrazovanje, promene na tržištu rada
Next Sjedinjene Države razmatraju ukidanje embarga na oružje Vijetnamu, Kina nezadovoljna

You might also like

Društvo 1Comments

Prvi na Balkanu: Helikopterima i dronovima protiv ambrozije

Novosadsko preduzeće “Ciklonizacija” saopštilo je danas da je prvi put na Balkanu primenilo savremenu metodu otkrivanja štetnog korova i alergena ambrozije iz helikoptera i dronova.

Preduzetništvo 0 Comments

Srbija: Objavljen javni poziv za iznajmljivanje državnog zemljišta stočarima

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije objavilo je danas javni poziv za zakup državnog zemljišta na 30 godina, investitorima koji će se baviti stočarstvom i prerađivačkom industrijom.

Agrobiznis 0 Comments

Rasim Ljajić: GMO usporava ulazak Srbije u STO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da ne veruje da bi Srbija u kraćem roku mogla da postane član Svetske trgovinske organizacije (STO) zbog ogromnog

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply