U opštini Kuršumlija uništeni usevi zbog grada

U opštini Kuršumlija uništeni usevi zbog grada

U opštini Kuršumlija grad koji je pogodio planinsko selo Igrište i okolinu je skoro potpuno uništio useve i koštičavo i jagodičasto voće.

Stručni saradnik za poljoprivredu opštine Kuršumlija Jovica Đinović rekao je agenciji Beta da se led posle 24 sata još nije otopio.

Prema prvoj proceni, šteta koju je grad naneo usevima u ovom planinskom selu je stoprocentna na šljivama, jabukama i kruškama. Prema prvim procenama, plantaže jagoda, kupina i malina su više od 50 odsto uništene.

Đinović je rekao da će posledice na jagodičastom voću kasnije biti izražene, a da će šteta biti daleko veća. U pitanju je više od 20 hektara zasada jagodičastog voća u Igrištu.

Osim u Igrištu, stradali su usevi i u susednim selima, a ukupna šteta naknadno će biti procenjena.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous NOK: Priznavaće se neformalno obrazovanje, promene na tržištu rada
Next Sjedinjene Države razmatraju ukidanje embarga na oružje Vijetnamu, Kina nezadovoljna

You might also like

Agrobiznis 1Comments

Cena kupina raste ali je daleko od prošlogodišnje

Otkupna cena kupina u Levču je porasla i sada je 40 i 50 dinara za kilogram, zavisno od sorte, rekao je Tanjugu direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac Đorđe

Agrobiznis 0 Comments

Republika Srpska: Svako treće domaćinstvo bavi se poljoprivredom

Rezultati popisa stanovništva, objavljeni krajem prošle godine, potvrdili su da je poljoprivreda stub razvoja i opstanka mnogih porodica u Republici Srpskoj.

Preduzetništvo 0 Comments

Opština Bač subvencioniše poljoprivredne kredite

Predsednik Opštine Bač Borislav Antonić potpisao je u ponedeljak, 30. oktobra 2017. godine, ugovore sa predstavnicima banaka o poslovno-tehničkoj saradnji u programu subvencionisanja kamatne stope na kratkoročne poljoprivredne kredite.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply