Slabe šanse da će FED povećati kamatne stope

Slabe šanse da će FED povećati kamatne stope

Dolar je oslabio u odnosu na ostale valute u petak, ali je i dalje na putu da zabeleži rast na nedeljnom nivou.

Investitori su se pripremili za aprilski izveštaj o otvorenim radnim mestima u SAD van sektora poljoprivrede.

Dolarski indeks je pao 0,1 procenat na 93,652 poena, pri čemu je prethodno zabeležio rast od oko 2,0 procenta kada se pomerio sa minimuma od 91,919 poena – najniže vrednosti od januara 2015. godine.

Foto:mensnewsdaily.com

Foto:mensnewsdaily.com

Dolar je pao 0,2 procenta na 107,05 jena, pri čemu je rastao tri dana zaredom da bi se povukao sa 18-mesečnog minimuma od 105,55 jena, od utorka. Evro, koji je ostvario rast na osmomesečni maksimum u utorak od 1,1616 dolara, ostao je stabilan na nivou od 1,1415 dolara.

Prema Reutersovom istraživanju, ekonomisti očekuju da se u SAD broj novih radnih mesta poveća za 202.000 u aprilu, pošto se u martu povećao za 215.000.

Investitori vide samo 13 odsto šanse da će FED u junu povećati kamatne stope. U petak je „Morgan Stanley“ objavio da očekuje da će valutni par evro/jen biti 103 jena na kraju drugog kvartala u poređenju sa prethodnim predviđanjem od 110, dok se očekuje da evro ojača na 1,16 dolara, što je više u odnosu na prethodnu prognozu od 1,06 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra
Next Wall Street: Zbog pada cena nafte energetski sektor oslabio

You might also like

Makroekonomija

Grčka i dalje u recesiji, o novim merama štednje u četvrtak

Grčka je počela 2017. godinu padom BDP-a, posle 2016, u kojoj nije zabeležen rast, saopštio je danas grčki statistički zavod Elstat.

Makroekonomija

Revizija Dodd-Frankova zakona, banke oduševljene, stručnjaci upozoravaju na mogućnost ponavljanja recesije

Američki predsednik Donald Tramp preduzeo je prve korake u labavljenju zakonskih propisa u sektoru finansijskih usluga. Prvi od njih je izvršni dekret kojim se naređuje revizija “Dodd-Frank” zakona iz 2010.

Najvažnije vesti

Pavle Petrović: Finansije daleko od ozdravljenja, zamrzavanje plata do 2018.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović kaže da zabrinjava što se reformski deo ne sprovodi po planu a da je Srbija daleko od ozdravljenja javnih finansija. On dodaje da je ciljeve