Slabe šanse da će FED povećati kamatne stope

Slabe šanse da će FED povećati kamatne stope

Dolar je oslabio u odnosu na ostale valute u petak, ali je i dalje na putu da zabeleži rast na nedeljnom nivou.

Investitori su se pripremili za aprilski izveštaj o otvorenim radnim mestima u SAD van sektora poljoprivrede.

Dolarski indeks je pao 0,1 procenat na 93,652 poena, pri čemu je prethodno zabeležio rast od oko 2,0 procenta kada se pomerio sa minimuma od 91,919 poena – najniže vrednosti od januara 2015. godine.

Foto:mensnewsdaily.com

Foto:mensnewsdaily.com

Dolar je pao 0,2 procenta na 107,05 jena, pri čemu je rastao tri dana zaredom da bi se povukao sa 18-mesečnog minimuma od 105,55 jena, od utorka. Evro, koji je ostvario rast na osmomesečni maksimum u utorak od 1,1616 dolara, ostao je stabilan na nivou od 1,1415 dolara.

Prema Reutersovom istraživanju, ekonomisti očekuju da se u SAD broj novih radnih mesta poveća za 202.000 u aprilu, pošto se u martu povećao za 215.000.

Investitori vide samo 13 odsto šanse da će FED u junu povećati kamatne stope. U petak je „Morgan Stanley“ objavio da očekuje da će valutni par evro/jen biti 103 jena na kraju drugog kvartala u poređenju sa prethodnim predviđanjem od 110, dok se očekuje da evro ojača na 1,16 dolara, što je više u odnosu na prethodnu prognozu od 1,06 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra
Next Wall Street: Zbog pada cena nafte energetski sektor oslabio

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Predsednik Venecuele naredio da se minimalna plata poveća 30 odsto – na 44 evra mesečno

Predsednik Venecuele je naredio povećanje minimalnih plata od 30 odsto, što je najnoviji potez njegove socijalističke vlade da se uhvati u koštac sa visokom inflacijom i stagnacijom privrede.

Makroekonomija 0 Comments

Velika Britanija razmatra mogućnost slobodne trgovine sa Kinom

Došlo je vreme da se istraže nove mogućnosti širom sveta, uključujući i Kinu rekao je britanski ministar finansija Filip Hamond upozorivši da će Brexit baciti “senku” na svetsku ekonomiju.

Najvažnije vesti 0 Comments

Vladimir Gligorov: Vlada menja strategiju privrednog rasta

Vlada Srbije Predlogom budžeta za 2018. godinu menja strategiju privrednog rasta povećanjem potrošnje i ulaganja, ocenio je Vladimir Gligorov.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply