NIS sutra predstavlja rezultate za prvi kvartal

NIS sutra predstavlja rezultate za prvi kvartal

Naftna industrija Srbije (NIS) predstaviće poslovne rezultate za prvi kvartal tekuće godine u sredu, 11. maja, pre trgovanja.

Očekuje se da će kompanija objaviti značajno bolji krajnji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je pre svega zbog kursnih razlika u visini od 7,5 milijardi dinara zabeležen neto gubitak od 4,7 milijardi.

Kada je u pitanju realizacija, očekuje se da će ovo biti jedan od najslabijih kvartala otkako je Gazprom preuzeo vođenje NIS-a s obzirom da je prosečna cena Brenta po barelu tokom januara bila tek oko 33 dolara. Prvi kvartal tekuće godine biće sedmo tromesečje u nizu kako NIS beleži pad prihoda od prodaje usled niskih cena sirove nafte.

Akcije NIS-a od početka godine registruju rast vrednosti od nepunih tri odsto, a poslednjoj ceni od 617 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 100,6 milijardi dinara (819,3 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous "Panama papers" objavljeni na internetu, brojna imena i adrese iz Srbije i drugih država članica bivše SFRJ
Next Privredni rast Srbije bi u ovoj godini mogao biti znatno iznad prognoziranih 1,8 odsto

You might also like

Xiaomi planira da otvori 2000 novih prodavnica

Xiaomi u nekoliko idućih godina želi značajno da poveća opseg poslovanja na globalnom tržištu pametnih telefona i drugih uređaja.

Kompanije 0 Comments

Jack Ma: Harvard me odbio 10 puta

Osnivač i vlasnik kompanije Alibaba Jack Ma je na prošlogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu govorio je o tome kako je uspeo, prenosi Business insider.

Kompanije 0 Comments

Coca-Cola želi da preuzme Jamnicu, jedini problem cena

Coca-Cola i Agrokor su ušli u pregovore o prodaji Jamnice, ali su zapeli na ceni koju ovaj koncern traži za svoju perjanicu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply