NIS sutra predstavlja rezultate za prvi kvartal

NIS sutra predstavlja rezultate za prvi kvartal

Naftna industrija Srbije (NIS) predstaviće poslovne rezultate za prvi kvartal tekuće godine u sredu, 11. maja, pre trgovanja.

Očekuje se da će kompanija objaviti značajno bolji krajnji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je pre svega zbog kursnih razlika u visini od 7,5 milijardi dinara zabeležen neto gubitak od 4,7 milijardi.

Kada je u pitanju realizacija, očekuje se da će ovo biti jedan od najslabijih kvartala otkako je Gazprom preuzeo vođenje NIS-a s obzirom da je prosečna cena Brenta po barelu tokom januara bila tek oko 33 dolara. Prvi kvartal tekuće godine biće sedmo tromesečje u nizu kako NIS beleži pad prihoda od prodaje usled niskih cena sirove nafte.

Akcije NIS-a od početka godine registruju rast vrednosti od nepunih tri odsto, a poslednjoj ceni od 617 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 100,6 milijardi dinara (819,3 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous "Panama papers" objavljeni na internetu, brojna imena i adrese iz Srbije i drugih država članica bivše SFRJ
Next Privredni rast Srbije bi u ovoj godini mogao biti znatno iznad prognoziranih 1,8 odsto

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

JPMorgan Chase ubrzavno radi na odlasku iz Velike Britanije

Nakon što je pozivanjem premijerke Therese May na član 50. počeo odbrojavati dvogodišnji rok za formalni Brexit, tamošnje finansijske institucije ubrzavaju pripreme za odlazak s britanskog tržišta.

Kompanije 0 Comments

EPS: Nastavlja se projekat obnove malih hidroelektrana

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije najavilo je nastavak projekta obnove malih hidroelektrana.

Društvo 0 Comments

25 zemalja sa najviše milijardera

Infografika koju je pripremio TitleMax, a prenosi Visual Capitalist, pokazuje 25 zemalja u kojima se nalazi najviše milijardera na svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply