Marko Čadež: Velika mogućnost privredne saradnje Srbije i Kanade

Marko Čadež: Velika mogućnost privredne saradnje Srbije i Kanade

Investitori Kanade najviše su zainteresovani za sektore rudarstva, energetike i poljoprivrede u Srbiji, dok su najveći izvozni aduti naše zemlje za to tržište poljoprivredni i IT proizvodi i usluge, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i istakao da ima prostora za još bolju privrednu saradnju Srbije i Kanade.

Čadež je, nakon otvaranja edukativnog programa “Leader project 2016” poslovne škole Ivey Business school, u organizaciji Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja CANSEE, PKS i ambasada Kanade, poručio da je svaki put kada je organizovan forum dve zemlje sklopljen i neki dobar posao, pa se nada, kako je rekao, da će i ovaj projekat unaprediti saradnju i bolje povezati dve zemlje.

Kanadski ambasador u Beogradu Philip Pinnington ukazao je na velike mogućnosti unapređenja privredne saradnje u razlicitim granama.

Govoreći o “Leader projektu”, rekao je da je veoma koristan za preduzetnike i daje im šansu da unaprede poslovanje i povežu se sa poslovnim partnerima.  

Čadež je dodao da je ovakav projekat, koji PKS podržava, primer kako sve mogu da se podrže domaći preduzetnici u ovoj godini koja je proglašena Godinom preduzetništva, a koja ne znači samo novčana podrška.

foto: edrants.com

foto: edrants.com

Osnovni cilj ovih raznovrsnih programa poslovne edukacije je pružanje privrednicima dodatne vrednosti kako bi poboljšali poslovne performanse, razvijali nove poslovne ideje, uspostavljali nove vidove saradnje, rekao je Čadež ističući i mogućnost umrežavanja ne samo polaznika već i uspostavljanje kontakata sa predstavnicima kompanija koje će posetiti ili upoznati tokom obuke.

Mirjana Dončić-Beaton, izvršna direktorka CANSEE ističe da je glavna ideja ovog projekta da se tokom predstojećih godina sprovođenja tog programa u Srbiji postepeno okupi veća grupa lidera preduzetnika koji će svojim stečenim znanjem i kontaktima omogućiti poboljšanje konkurentnosti srpske privrede.

“Projekat je okupio 30 polaznika, a očekujemo da će ih sledeće godine biti još više. Svi koji su zainteresovani, mogu informacije o ovom programu naći na našem sajtu”, rekla je ona pozivajući preduzetnike da se uključe u program.

U Srbiji posluje više od 50 kompanija iz Kanade, a neke od njih su najznačajniji investitori u oblasti rudarstva.

Tokom poslednjih nekoliko godina kanadski investitori su ulagali u sektor poljoprivrede i energetike.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Najvažnije stvari koje treba znati o današnjem tržištu
Next Kina: Facebook dobio sudski spor

You might also like

Makroekonomija

Nemačka: Sledeće godine 4% veća minimalna plata

Minimalna plata u Nemačkoj u 2017. godini biće povećana za 4% na 8,84 EUR po satu.

Makroekonomija

Srbija: Potrošačke cene pale 0,1 odsto u novembru

Potrošačke cene u Srbiji pale su u novembru 2016 . godine za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, dok su na godišnejm nivou porasle za 1,5 procenata, saopštio je

Najvažnije vesti

Inflacija u Srbiji porasla 1,7 odsto od početka godine

Inflacija u Srbiji porasla je u avgustu 2016. godine 0,9 odsto u odnosu na jul, dok je u poređenju sa decembrom 2015. godine povećana za 1,7 procenata, saopštio je danas