Kina: Facebook dobio sudski spor

Kina: Facebook dobio sudski spor

Sud tvrdi da je kineska prehrambena firma Zhongshan Pearl River “prekršila moralna načela očiglednom namerom oponašanja i kopiranja tuđeg poznatog zaštićenog imena”.

Sud u Pekingu presudio je u korist popularne mreže Facebook, a protiv kineske prehrambene firme koja je registrirala “face book” kao zaštićeno ime, objavili su u ponedeljak britanski mediji.

U obrazloženju presude stoji da je kineska firma “prekršila moralna načela” “očiglednom namerom oponašanja i kopiranja tuđeg poznatog zaštićenog imena”, objavio je BBC.

Firma Zhongshan Pearl River inače proizvodi čips i konzervirano povrće, a registrovala je “face book” 2014. godine. Prema kineskim zakonima, multinacionalne kompanije moraju dokazati da su njihovi brendovi poznati i u Kini. Po pisanju Wall Street Journala, “face book” preveden na kineski glasi “lian shu”, što je po tvrdnjama Zhongshan Pear Rivera referenca na istorijski lik u kineskoj operi.

Društvena mreža Facebook blokirana je u Kini, a u poslednje vreme pokušava pozitivnim pristupom ukloniti tu blokadu. Obrazloženje je u kineskim medijima podstaklo špekulacije da bi i Peking mogao ublažiti tvrd stav prema Facebooku.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Marko Čadež: Velika mogućnost privredne saradnje Srbije i Kanade
Next NOK: Priznavaće se neformalno obrazovanje, promene na tržištu rada

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prvo otvaranje robne kuće „Ikea“ na leto 2017

U naredne dvije do tri nedelje Ikea kod Bubanj potoka počinje gradnju prve robne kuće u Srbiji, kaže direktor za razvoj Ikee za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Ana Brnabić: Usvojen akcioni plan za pomoć IT sektoru

Ministarska državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da je na današnjoj sednici vlade usvojen akcioni plan za pomoć informaciono tehnološkom sektoru u Srbiji, kojim je predviđeno da

Društvo 0 Comments

Lidl “iskopao” arheološko nalazište u Paraćinu

Na placu buduće prodavnice Lidl u naselju Gloždak u Paraćinu nalazi se groblje iz bronzanog doba, potvrdila su prva zaštitna arheološka iskopavanja na tom lokalitetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply