Impol Seval: Prvi kvartal obeležio rast proizvodnje od 14,5 odsto

Impol Seval: Prvi kvartal obeležio rast proizvodnje od 14,5 odsto

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je da je ova kompanija u prvom kvartalu zabeležila bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu koja je bila jedna od najboljih poslovnih godina.

„Ukupna proizvodnja u prvom kvartalu je tri odsto veća u odnosu na plan, a 14,5 odsto u odnosu na ostvarenu proizvodnju u prvom kvartalu 2015. godine. Proizvodnja u hladno valjanom programu u istom periodu je veća 0,3 odsto u odnosu na plan i 4,8 odsto u odnosu na proizvodnju u hladno valjaonom programu ostvarenu u prvom kvartalu 2015. godine“, rekao je Tešić.

Impol Seval je prošle godine postigao rekordne finansijske rezultate ostvarivši poslovni prihod od 13,6 milijardi dinara i neto dobit od 902,3 miliona dinara. Po poslednjoj ceni od 1.550 dinara tržišna kapitalizacija Impola iznosi 1,46 milijardi dinara (11,9 miliona evra).

Izvor: WISEbroker.rs
Previous Dinar miruje prema evru, oslabio u odnosu na dolar
Next Liste koje su osvojile mesta u Skupštini Srbije "zaradile" 1,8 miliona po poslaniku

You might also like

Najvažnije vesti

Milun Trivunac: Strane investicije u Srbiju 1,2 milijarde evra za sedam meseci

Direktne strane investicije u prvih sedam meseci ove godine bile su 1,2 milijarde evra, što je više nego u svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana zajedno, kazao je državni sekretar u

Transport

Saša Vlaisavljević: Ovo će biti rekordna poslovna godina za Aerodrom

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” ostvario je u prvih šest meseci veći poslovni prihod za 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Iako su prethodne dve godine bile najuspešnije

Kompanije

PKS: 75 odsto firmi biće oslobođeno plaćanja članarine

Od naredne godine obaveze plaćanja članarine za članstvo u Privrednoj komori Srbije (PKS) biće oslobođeno 75 odsto firmi, dok će preostale plaćati manji iznos nego do sada.