HTC: Gubitak zbog pada prodaje

HTC: Gubitak zbog pada prodaje

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit.

Oštar pad prodaje gurnuo je tajvanskog proizvođača telefona HTC u gubitak u kvartalu koji je završio krajem marta dok se firma bori s konkurencijom kao što su Apple ili Samsung, piše BBC.

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit. Kompanija sve nade polaže u novi model HTC 10, a ujedno reže troškove.

HTC 10 smartphone predstavljen je prošloga meseca. Karakteriše ga “ultraselfie” prednja kamera dizajnirana tako da smanji rizik od mutnih fotografija. Kompanija takođe ulaže u virtualnu realnost lansiranjem Vive – kompleta za virtualnu realnost koji nudi više mogućnosti nego uređaji konkurencije, a posledično je i skuplji.

Glavni finansijski direktor Chialin Chang rekao kako se kompanija nada da će poslovanje s “pametnim telefonima” na pozitivnu nulu doći u trećem ovogodišnjem kvartalu.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Šabac, jedan od najboljih gradova i opština u regionu
Next Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

You might also like

Zemljište

Nemačka kompanija “Tönnies” dobila 2.420 hektara u Zrenjaninu

Nemačka mesna industrija “Tönnies” dobila je dozvolu od lokalne samouprave grada Zrenjanina za zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta.

Banke i finansije

Direktna Banka kupila Findomestic banku u Srbiji

Direktna Banka ad Kragujevac kupila je 100 posto vlasništva Findomestic banka AD Beograd od Findomestic Banca SpA Italija, koja je deo globalnog bankarskog sistema BNP Paribas.

Energetika i naftna industrija

EPS: Građani mogu da podnesu reklamacije pismeno ili na šalterima

Prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, procenat očitanih brojila je 96,11 odsto, a broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira, poručuju iz EPS-a.