HTC: Gubitak zbog pada prodaje

HTC: Gubitak zbog pada prodaje

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit.

Oštar pad prodaje gurnuo je tajvanskog proizvođača telefona HTC u gubitak u kvartalu koji je završio krajem marta dok se firma bori s konkurencijom kao što su Apple ili Samsung, piše BBC.

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit. Kompanija sve nade polaže u novi model HTC 10, a ujedno reže troškove.

HTC 10 smartphone predstavljen je prošloga meseca. Karakteriše ga “ultraselfie” prednja kamera dizajnirana tako da smanji rizik od mutnih fotografija. Kompanija takođe ulaže u virtualnu realnost lansiranjem Vive – kompleta za virtualnu realnost koji nudi više mogućnosti nego uređaji konkurencije, a posledično je i skuplji.

Glavni finansijski direktor Chialin Chang rekao kako se kompanija nada da će poslovanje s “pametnim telefonima” na pozitivnu nulu doći u trećem ovogodišnjem kvartalu.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Šabac, jedan od najboljih gradova i opština u regionu
Next Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

You might also like

Industrija 0 Comments

Danas potpisivanje ugovora o prodaji IMT-a

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prisustvovaće danas potpisivanju ugovora o kupoprodaji Industrije mašina i traktora (IMT) Beograd.

Banke i finansije 0 Comments

Deutsche banka plaća 7,2 milijardi dolara zbog prodaje rizičnih hipotekarnih hartija od vrednosti

Američko Ministarstvo pravosuđa sklopilo je nagodbu sa Deutsche bankom, prema kojoj se nemačka banka zbog prodaje rizičnih hipotekarnih hartija od vrednosti obavezala da plati ukupno 7,2 milijarde dolara.

Kompanije 0 Comments

Tri ponuđača zainteresovana za kupovinu Hellenic-ovih šećerana u Srbiji

Grčka kompanija Hellenic Sugar Industry saopštila je juče da je okončan postupak prikupljanja ponuda u procesu prodaje njenih podružnica u Srbji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply