HTC: Gubitak zbog pada prodaje

HTC: Gubitak zbog pada prodaje

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit.

Oštar pad prodaje gurnuo je tajvanskog proizvođača telefona HTC u gubitak u kvartalu koji je završio krajem marta dok se firma bori s konkurencijom kao što su Apple ili Samsung, piše BBC.

Prihodi firme u prvom su kvartalu pali 64 posto na 456 miliona dolara dok je neto gubitak iznosio 80,1 miliona dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju firma je ostvarila dobit. Kompanija sve nade polaže u novi model HTC 10, a ujedno reže troškove.

HTC 10 smartphone predstavljen je prošloga meseca. Karakteriše ga “ultraselfie” prednja kamera dizajnirana tako da smanji rizik od mutnih fotografija. Kompanija takođe ulaže u virtualnu realnost lansiranjem Vive – kompleta za virtualnu realnost koji nudi više mogućnosti nego uređaji konkurencije, a posledično je i skuplji.

Glavni finansijski direktor Chialin Chang rekao kako se kompanija nada da će poslovanje s “pametnim telefonima” na pozitivnu nulu doći u trećem ovogodišnjem kvartalu.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Šabac, jedan od najboljih gradova i opština u regionu
Next Zbog nameštanja cena piva kazna od 90 miliona evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Beiersdorf: Prihodi porasli, veća potražnja za Niveom

Nemačka farmaceutska i kozmetička kompanija Beiersdorf u 2016. je imala prihod od 6,75 milijardi evra, jedan odsto veći nego 2015., no rast u potrošačkom segmentu bio je 3,3 odsto, objavili

Kompanije 0 Comments

Globalni Indeks Inovacija 2017. – Gde je Srbija? Gde si ti?

Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacije ICT Hub ugostiće svetskog eksperta za inovativne sisteme Dr. Draška Draškovića.

Banke i finansije 0 Comments

Hrvatska uvodi evro

Hrvatska narodna banka pripremila je hrvatsku strategiju za uvođenje evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply