Prodat dijamant za rekordnih 63 miliona dolara

Prodat dijamant za rekordnih 63 miliona dolara

Dijamant od 813 karata prodat je za rekordnu cenu od 63 miliona dolara, saopštila je kanadska rudarska kompanija Lucara Diamond.

Ovaj dijamant je pronašao kupca, pre prodaje drugog i još većeg dragulja.

Kompanija prisutna na berzi u Stokholmu, navela je da do sada nikada nije za tako veliku cenu prodat neobrađeni dijamant. Ime kupca dijamanta nije saopšteno, a dragulj je pronađen u Bocvani i nosi naziv “Konstelacija”.

Stručnjaci smatraju da će rekord o najskupljem dijamantu kratko trajati, jer će 29. juna biti aukcijska prodaja dijamanta “Lesedi la Rona”, koji je velik kao teniska lopta i čija vrednost bi na aukciji mogla da dostigne 70 miliona dolara.

To je drugi do sada pronađen najveći dijamant od 1.109 karata.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Za rekonstrukciju Narodnog muzeja u Beogradu Republika Srbija izdvojila 824 miliona dinara
Next NIS i ove godine akcionarima deli 25 odsto dobiti, dividenda 24,7 dinara

You might also like

Društvo

Zbog cene vrtića roditeljima se vraća po 150.000 dinara

Povodom tužbe protiv gradske uprave zbog nezakonitog obračunavanja cene vrtića, Prvi osnovni sud presudio je u korist roditelja, pišu Večernje novosti.

Društvo

Marko Čadež: Srbija pregovara o projektima “teškim” 1,3 milijarde evra

Srbija trenutno pregovara sa stranim kompanijama o 53 projekta koji bi trebalo da obezbede 30.000 novih radnih mesta i investicije vredne 1,3 milijarde evra, rekao je predsednik Privredne komore Srbije

Društvo

Najvišim državnim funkcionerima u Crnoj Gori umanjene zarade

Predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću plata je smanjena za 195 evra, premijeru Dušku Markoviću za 174 evra, a nekim ministrima za 149 evra.