Kineski He Steel podneo zahtev za preuzimanje Železare Smederevo

Kineski He Steel podneo zahtev za preuzimanje Železare Smederevo

Kineski He Steel podneo je Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije zahtev za odobrenje koncentracije preuzimanjem Železare Smederevo, rečeno je danas agenciji Beta u Komisiji.

Komisija je u postupku odlučivanja od He Steela zatražila dodatnu dokumentaciju.

Prema Zakonu o zaštiti konkurencije, rok za donošenje rešenja u skraćenom postuku je 30 dana od dana podnošenja potpune dokumentacije.

Vlada Srbije je 18. aprila potpisala ugovor s He Steelom o prodaji imovine Železare Smederevo po ceni od 46 miliona evra, a najavljeno je da će prezimanje Železare biti završeno u junu.

He Steel je trebalo da u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora zatraži saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije za preuzimanje Železare Smederevo.

Predsednik te komisije Miloje Obradović rekao je ranije da će Komisija odlučivati u skladu sa zakonom i sa evropskim pravilima.

Investicije i povećanje kapaciteta proizvodnje

Kineska kompanija planira da Železara dostigne maksimalnu proizvodnju od 2,1 miliona tona i zadrži svih 5.050 radnika.

Cilj investicije He Steela od 300 miliona evra u osnovna sredstva i infrastrukturu Železare, kako je navedeno u ponudi, jeste postepena modernizacija opreme, poboljšanje efikasnosti, proširenje proizvodnog program i unapredjenje ekološkog okruženja.

Prema navodima medija, kineska banka odobrila je kineskoj kompaniji kredit od 600 miliona dolara za planirana ulaganja u Železari Smederevo.

He Steel je na svom internet sajtu objavio da planira da čeličana u Smederevu postane najkonkurentniji proizvodjač gvoždja i čelika u Evropi.

Izvor:Beta
Previous Beogradska berza: Metalac u fokusu, rast indeksa
Next Ikea traži radnike za novu robnu kuću u Srbiji

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla zapošljava još 60 radnika u 2016.

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” dobio je saglasnost Vlade Srbije za nova zapošljavanja u tom preduzeću. Ovom preduzeću potrebno je još barem 60 radnika u ovoj godini.

Tema dana 0 Comments

Analitičari: 2017. godina neće biti ništa bolja od prošle

Svetskoj ekonomiji prete brojni rizici, uključujući geopolitičku i ekonomsku nestabilnost, zbog čega 2017. godina neće biti ništa bolja od prošle, strahuju svetski prognozeri.

Industrija 0 Comments

Kina: Snažan rast profita u prvoj polovini godine

Kineske glavne industrijske kompanije u prvoj polovini godine imaju snažan rast profita, koji iznosi 22 odsto, navode kineski mediji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply