Halkbank ostvario dobit u prvom kvartalu od 208 miliona dinara

Halkbank ostvario dobit u prvom kvartalu od 208 miliona dinara

Halkbank, koji posluje pod kontrolom istoimene turske banke, zabeležio je u prvom tromesečju ove godine bruto dobit od 208,5 miliona dinara u odnosu na minus od 71,9 miliona dinara registrovan u istom periodu 2015.

Drastično poboljašnje rezultata došlo je kao posledica činjenice da su izostali rashodi otpisa i rezervisanja koji su lani iznosili nepunih 240 miliona dinara, dok je u istom periodu ove godine zabeležen prihod po istom osnovu od 98,6 miliona dinara.

U osnovnom biznisu banke zabeležen je blagi pad neto rezultata. Neto dobit od kamata oslabila je 1,9 odsto na 271,2 miliona dinara, dok je neto dobit po osnovu naknada i provizija pala 2,4 odsto na 126,6 miliona dinara. Aktiva Halkbank na kraju marta iznosila je 32 milijarde dinara i beleži neveliki rast od 0,2 odsto od početka godine.

Akcije Halkbank-a, koji je preuzet oko nivoa od 9.000 dinara po akciji, trenutno se nalaze na ceni od 4.822 dinara.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous NIS i ove godine akcionarima deli 25 odsto dobiti, dividenda 24,7 dinara
Next Beogradska berza: Metalac u fokusu, rast indeksa

You might also like

Kompanije

Ericsson: Gubitak u drugom kvartalu 120 miliona dolara

Akcije švedskog proizvođača telekomunikacione opreme “Ericsson”-a pale su za deset odsto, nakon što su prijavili kvartalni gubitak i pad prodaje od 8 odsto.

Energetika i naftna industrija

EPS: Uprkos teškoćama u plusu dve milijarde dinara

EPS je uprkos problemima sa hidrologijom i smanjenom proizvodnjom struje ostvario pozitivan rezultat u prvoj polovini godine od oko dve milijarde dinara, a očekuje se da će na kraju 2017.

Transport

11 prijava za Luku Novi Sad, prijave i dalje otvorene

Do sada je za privatizaciju Luke Novi Sad pisma o zainteresovanosti poslalo 11 kompanija.