Apple i SAP udružili snage

Apple i SAP udružili snage

Američki tehnološki div Apple udružio je snage s nemačkim proizvođačem poslovnog softvera SAP u sklopu nastojanja da privuče više klijenata iz redova poslovne zajednice.

Partnerstvo bi kroz povezivanje aplikacija na iPhoneima i iPadovima sa SAP-ovom softverskom platformom za kompanije HANA trebalo znatno unaprediti rad na mobilnim uređajima, pojasnile su dve kompanije u zajedničkom saopštenju objavljenom u četvrtak.

“Partnerstvo će transformisati korišćenje iPhonea i iPada u preduzećima spajanjem inovacija i sigurnosti koje nudi iOS sa SAP-om stručnošću na području poslovnog softvera”, rekao je u saopštenju izvršni direktor Applea Tim Cook.

Podsetio je da je SAP lider na području poslovnog softvera i da se oko 76 posto poslovnih transakcija obavlja putem sistema nemačke kompanije.

Inženjeri informatike dobiće upustva za izradu aplikacija koje će koristiti funkcije HANA-e i Appleovih mobilnih operativnih sistema, navode kompanije.

“Mi ćemo isporučivati ‘žive’ podatke ljudima gde god i kada god oni radili”, rekao je izvršni direktor SAP-a Bill McDermott o partnerstvu s Appleom. “Apple i SAP dele predanost oblikovanju budućnosti”, dodao je.

Apple je uspostavio sličnu saradnju s IBM-om i Cisco-om u nastojanju da učini iPhone i iPad snažnim alatima za obavljanje posla u kancelarijama i na terenu.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Azijske berze: Deveti uzastopni dnevni pad
Next Grčka i dalje omiljena destinacija srpskih turista

You might also like

Tema dana

Prošle godine 5.834 falsifikovane novčanice

Narodna banka Srbije je otkrila 5.834 komada falsifikovanih dinarskih novčanica u periodu januar-decembar 2017. godine.

Kompanije

Coca-Cola povukla svoje proizvode iz Konzuma zbog spora

Kompanija Coca-Cola povukla je iz svih prodavnica hrvatskog trgovinskog lanca Konzum u Bosni i Hercegovini svoje proizvode, prenosi portal Klix.ba.

Kompanije

Ikea kupila inovativnu platformu TaskRabbit

Švedski proizvođač nameštaja Ikea postigla je sporazumu o kupovini inovativne firme TaskRabbit čija online platforma omogućava naručivanje široke palete kućnih popravki i usluga.