Sve manje radnih mesta u SAD

Sve manje radnih mesta u SAD

U aprilu su američki poslodavci otvorili najmanje radnih mesta u poslednje tri godine.

To bi, kako ocenjuje agencija AP, mogao biti signal da sporiji privredni rast i kolebljivo finansijsko tržište štete zapošljavanju. Prema podacima privatne agencije za zapošljavanje ADP, u američkom privatnom sektoru je u aprilu otvoreno 156.000 novih radnih mesta, što je pad u odnosu na 194.000 iz marta, prenosi agencija AP.

U prerađivačkom sektoru je ukinuto 11.000 radnih mesta, posle otpuštanja 3.000 radnika u martu. Kompanije u uslužnom sektoru su u aprilu otvorile 166.000 radnih mesta, što je manje od 189.000 iz marta.

Ekonomisti prognoziraju da su poslodavci u aprilu otvorili 200.000 radnih mesta, a da se stopa nezaposlenosti zadržala na pet odsto, navodi AP.

Izvor: GdeInvestirait/Tanjug
Previous Pokrenut stečaj u EI Niš
Next Aerodrom Nikola Tesla: Nastavljen pad broja putnika i u aprilu

You might also like

Društvo 4 Comments

Iznajmljivanje stanova na meti Poreske uprave, kazne za neprijavljeni prihod

Država od jeseni počinje veliku akciju kojom bi trebalo da natera stanodavce i podstanare da sklapaju ugovore i da poveća naplatu poreza na prihode na nepokretnosti, piše Blic.

Društvo 1Comments

Vučić: Radnicima Goše po 60.000 dinara pomoći

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svaki radnik Fabrike šinskih vozila Goša dobiti po 60.000 dinara neto jednokratne pomoći.

Društvo 0 Comments

Tople probe u Beogradu od 2. oktobra

Početak grejne sezone zvanično počinje 15. oktobra, ali će Beogradske elektrane obaviti funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, počev od ponedeljka, 2. oktobra do utorka, 10. oktobra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply