Pokrenut stečaj u EI Niš

Pokrenut stečaj u EI Niš

Stečajni postupak pokrenut je od strane Privrednog suda iako u korporaciji tvrde da imaju obaveze samo prema državi, a da radnicima ništa ne duguju.

Odlukom niškog Privrednog suda, na predlog Agencije za privatizaciju, pokrenut je stečaj u Elektronskoj industriji u Nišu. Kako stoji u obrazloženju rešenja Agencije, stečaj se pokreće zbog „nedonošenja odluke o modelu i metodu privatizacije u određenom zakonskom roku“.

U holdingu EI korporacije, međutim, saopštili su da ne prihvataju ovu odluku, i da će se na nju žaliti. Tvrde da u Privrednom sudu u Nišu nije završen postupak za usvajanje predloženog plana reorganizacije, o čemu Aleksandar Popović, direktor EI holdinga, kaže:
– Naše preduzeće nema nikakve dugove prema radnicima, već jedino obaveze prema državi i državnim preduzećima, a budući da već traje postupak za usvajanje plana reorganizacije, smatramo da je u interesu čitavog društva da se za EI pronađe model za opstanak, a ne da ode u stečaj. Zato smo i odlučili da podnesemo žalbu na odluku Agencije za privatizaciju – istakao je Popović.

Sprovedena privatizacija EI nije uspela, veliki broj fabrika i zavisnih preduzeća je odavno ugašen ili su propali. Mnoge, a među njima čak i prodate fabrike i preduzeća uopšte ne rade, a jedino opstaju pojedine firme čiji se nekadašnji proizvodni pogoni koriste kao magacini i skladišta.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Veći prihodi Alibabe za 39%
Next Sve manje radnih mesta u SAD

You might also like

Kompanije 0 Comments

Banke naplaćuju opomene na zakasnele otplate

Da banke kod nas, kao i u Evropi “žive” od provizija, nije tajna, međutim, banke imaju na desetine “sitnih” provizija koje namiruju kroz gotovo svaki posao koji obave za klijenta.

Agrobiznis 0 Comments

Delta holding: 18 miliona dinara i stručna pomoć za socijalna preduzeća

Kompanija Delta holding dodelila je pomoć ukupne vrednosti 18 miliona dinara udruženjima i organizacijama iz Srbije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Kompanije 0 Comments

Poreska uprava zatvorila dve privatne klinike u Beogradu i Novom Sadu

Poreznici su zbog nepravilnosti u radu prvi put tokom praznika zatvorili dve zdravstvene ustanove, saznaje Blic.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply