Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” u prva tri meseca ove godine ostvario je neto dobit od 497,2 miliona dinara (oko četiri miliona evra).

“Ukoliko bi se isključio jednokratan efekat uplate Uprave za javni dug Republike Srbije u prvom kvartalu 2015. godine, neto dobit u istom periodu 2016. godine bila bi 2,16 puta veća”, navodi se u saopštenju kompanije.

Ukupni prihodi ostvareni u prvom kvartalu iznose 1,82 milijardi dinara, što je za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je bruto dobit iznosila 575,19 miliona dinara. Najveći rast ostvaren je u prihodima od kargo usluga, zakupa poslovnog prostora, naplate putničkog servisa i od ostalih usluga, navodi ova kompanija.

Kao što je od ranije poznato, Aerodrom je u prvom kvartalu uslužio 870.014 putnika što je smanjenje od 2,1 odsto na godišnjem nivou.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Konsolidovani gubitak Tigra smanjen na 505 miliona dinara
Next Veliki hakerski napad na najveće e-mail servise

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kostić i Mišković ušli u trku za srpskog “kralja hotela”

Miodrag Kostić i Miroslav Mišković, dva vodeća srpska biznismena, kao da su ušli u trku ko će postati srpski kralj hotela.

Kompanije 0 Comments

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Kompanije 0 Comments

Odlukom suda bivšim akcionarima Jaffe 163 miliona dinara

Odlukom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, bivšim akcionarima Jaffe biće isplaćen dodatni iznos na cenu po kojoj im je većinski vlasnik ove kompanije prinudno otkupio akcije, saopštio je Centralni registar

1 Comment

Leave a Reply