Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” u prva tri meseca ove godine ostvario je neto dobit od 497,2 miliona dinara (oko četiri miliona evra).

“Ukoliko bi se isključio jednokratan efekat uplate Uprave za javni dug Republike Srbije u prvom kvartalu 2015. godine, neto dobit u istom periodu 2016. godine bila bi 2,16 puta veća”, navodi se u saopštenju kompanije.

Ukupni prihodi ostvareni u prvom kvartalu iznose 1,82 milijardi dinara, što je za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je bruto dobit iznosila 575,19 miliona dinara. Najveći rast ostvaren je u prihodima od kargo usluga, zakupa poslovnog prostora, naplate putničkog servisa i od ostalih usluga, navodi ova kompanija.

Kao što je od ranije poznato, Aerodrom je u prvom kvartalu uslužio 870.014 putnika što je smanjenje od 2,1 odsto na godišnjem nivou.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Konsolidovani gubitak Tigra smanjen na 505 miliona dinara
Next Veliki hakerski napad na najveće e-mail servise

You might also like

Turizam 0 Comments

Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije „S.A.B. travel” zaključno sa 22. junom neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane.

Banke i finansije 0 Comments

Udruženje banaka: Usporen rast kredita privredi i građanima

Ukupni krediti privrede, preduzetnika i građana u Srbiji na kraju decembra 2017. godine iznosili su oko 2.306 milijardi dinara, što je 0,3 odsto više nego u novembaru, objavilo je Udruženje

Najvažnije vesti 5 Comments

Societe Generale iskazala interesovanje za Komercijalnu banku

Francuska banka Societe Generale koja ima više od 130 ekspozitura širom Srbije iskazala je interesovanje za kupovinu Komercijalne banke, piše Blic.

1 Comment

Leave a Reply