Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Aerodrom u prvom kvartalu ostvario neto profit od 497 miliona dinara

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” u prva tri meseca ove godine ostvario je neto dobit od 497,2 miliona dinara (oko četiri miliona evra).

“Ukoliko bi se isključio jednokratan efekat uplate Uprave za javni dug Republike Srbije u prvom kvartalu 2015. godine, neto dobit u istom periodu 2016. godine bila bi 2,16 puta veća”, navodi se u saopštenju kompanije.

Ukupni prihodi ostvareni u prvom kvartalu iznose 1,82 milijardi dinara, što je za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je bruto dobit iznosila 575,19 miliona dinara. Najveći rast ostvaren je u prihodima od kargo usluga, zakupa poslovnog prostora, naplate putničkog servisa i od ostalih usluga, navodi ova kompanija.

Kao što je od ranije poznato, Aerodrom je u prvom kvartalu uslužio 870.014 putnika što je smanjenje od 2,1 odsto na godišnjem nivou.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Konsolidovani gubitak Tigra smanjen na 505 miliona dinara
Next Veliki hakerski napad na najveće e-mail servise

You might also like

Kompanije

Kineski Huawei prestigao Apple

Kineski Huawei prestigao je američki Apple i postao je drugi po veličini proizvođač pametnih telefona u svetu, prema kvartalnoj analizi IDC-a.

Kompanije

Potpuno renoviranje četiri hotela u Vrnjačkoj Banji

Nekoliko zapuštenih hotela u Vrnjačkoj Banji dobilo je nove vlasike, a koji su ranije bili u državnom vlasništvu.

Banke i finansije

Komercijalna banka: Dobitak u prvih 10 meseci oko 56 miliona evra

Komercijalna banka je u prvih deset meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od 6 milijardi i 634 miliona RSD,