Prekvalifikacijom do plate iznad 100.000 dinara

Prekvalifikacijom do plate iznad 100.000 dinara

Uz dobro poznavanje engleskog jezika i malo dobre volje plata od 1.000 evra i u Srbiji može postatati realnost.

Ova zarada vas čeka u oblasti informacionih tehnologija, internet marketinga i prodaje, piše Blic. Naime, portal koji se bavi zapošljavanjem uradio je istraživanje – kako do plate od 1.000 evra, kojem je bilo obuhvaćeno 3.500 firmi.

Na osnovu zanimanja u pomenutim oblastima za kojima je velika potražnja ponuđeni su programi na internetu s kojima možete da se prekvalifikujete, kao i vreme potrebno da ih savladate.

Najlakše prekvalifikacije su moguće u IT industriji zbog popularnosti profesije i količine besplatnih informacija na internetu. Za druge je verovatno jednostavnije da se prekvalifikuju u komercijaliste ili prodavce na onlajnu pošto su ove profesije u savremenom svetu u trendu – objašnjava Aleksandar Trninić, jedan od autora istraživanja.

“Zainteresovani za besplatnu obuku preko interneta moraju poznavati dovoljno engleski jezik da bi znali koje informacije da traže i da bi ih razumeli. Dobra startna tačka kod nas je gledanje holivudskog filma bez prevoda” – objašnjava Trninić.

Kako kaže, za prekvalifikaciju se mora žrtvovati slobodno vreme.

San mnogih može postati java ako se ustreme na najtraženije među najplaćenijim zanimanjima – “Java software engineer”, koje se tiče, pre svega, održavanja i razvoja softvera.

To je ubedljivo najtraženija pozicija kod nas gde je moguće doći do plate od 1.000 evra, a internet je pun tutorijala, videa i knjiga. Međutim, to nije za svakoga pošto zahteva dosta požrtvovanja. Ko ne može sebe da zamisli da po ceo dan gleda u ekran, potencijalna plata mu neće biti dovoljna motivacija. Inače, potražnja za ovim zanimanjem je ogromna, pa specijalni sertifikati nisu potrebni – kaže Aleksandar Trninić.

Online prodaja

Ko sebe ne smatra talentovanim za IT oblast, može sreću da okuša i u marketingu i online prodaji.

“Prodavati lokalno u državi gde je kupovna moć mala ne donosi puno. Međutim, nuditi svoje usluge strancima koji prodaju onlajn proizvode može dobro da se isplati. Obuka je besplatna i dostupna na internetu, a konverzacija i lepo pisanje na engleskom jeziku se podrazumevaju” – naglašava Trninić.

Izvor:Blic
Previous Ponovljeni izbori: Koalicija Dveri-DSS prešla cenzus
Next Uskoro ističe prijava poreza na dohodak

You might also like

Karijera 0 Comments

Deset najboljih gradova u SAD-u za pronalaženje posla

Ukoliko naredne godine planirate da u Sjedinjenim Američkim Državama pronađete dobro plaćen posao, počnite da tražite zaposlenje u Teksasu ili Koloradu.

Karijera 0 Comments

Zanimljivi online poslovi za sve koji ne vole da rade od 9 do 17h

Nezadovoljni avanturisti u duši koji ne žele posao od 9 do 5 i ne mogu da nađu profesiju za sebe, treba da znaju da je u eri interneta moguće naći online posao po svojoj

Karijera 1Comments

Hrvati traže sezonske radnike, plata od 600 do 2.000 evra

Hrvatskoj će godine biti potrebno oko 40.000 sezonskih radnika.

1 Comment

Leave a Reply