Petar Matijević: Toennies zainteresovan da kupi našu industriju

Petar Matijević: Toennies zainteresovan da kupi našu industriju

Najveći proizvođač mesa u Evropi, nemački Toennies (Tönnies Lebensmittel GmbH & Co.) zainteresovan je za kupovinu industrije mesa “Matijević”.


“Clemens Tönnies želi da kupi našu industriju i mi ćemo tokom ovog meseca otputovati u Nemačku na dodatne razgovore. Tönnies je vrlo raspoložen za saradnju sa nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju”, kazao je Matijević za “Informer”.

“Bez lažne skromnosti, moram da kažem da smo i mi svetska kompanija”.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da Tönnies kupi celu industriju mesa “Matijević”, da preuzme 51 odsto kompanije ili 49 procenata.

“Videćemo, ništa još nije konačno. Tönnies je sa pravom najveći proizvođač mesa u Evropi, ali bez lažne skromnosti, moram da kažem da smo i mi svetska kompanija”, dodao je Matijević.

Na pitanje lista za koliko bi prodao svoju industriju mesa, Matijević je rekao da bi celu kompaniju dao za oko 200 miliona evra.

“Cela industrija mesa ‘Matijević’ vredi između 200 i 250 miliona evra. Ukoliko bih prodao 51 odsto, onda bih bio zadovoljan i sa sumom od 100 do 150 miliona evra”, dodao je Matijević.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Vanredno stanje u kanadskoj pokrajini, vatra uništila više od 1.600 kuća, naftne kompanije redukovale poslove
Next Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit

You might also like

Kompanije

Forbes objavio listu najvećih svetskih javnih kompanija

Na prvih pet mesta ovogodišnje Forbesove liste najuspešnijih i najvećih javnih kompanija u svetu našle su se tri firme iz Kine i dve iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Kompanije

NIS danas isplaćuje dividendu

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće dividende iz prošlogodišnje dobiti danas, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti Srbije.

IT

Sve što treba da znate o 5G sledećoj generaciji mobilnih mreža

Sledeća generacija mobilnih standarda donosi mnogo više od bržeg downloada. Tehnologija 5G će izmeniti svet u još mnogo čemu.