Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

Firma razmatra ulaganja u sektore koji uključuju veštačku inteligenciju, robote i računarstvo u cloudu, rekao je viši potpredsednik kompanije He Zhiqiang u Pekingu.


Lenovo grupa, najveći svetski proizvođač ličnih računara, planira investirati pola milijarde dolara u tehnološki startup fond, objavila je u sredu ta kineska kompanija.

Fond Lenovo Capital, čiji će jedini osnivač i upravljač biti Lenovo grupa, razmatra ulaganja u sektore koji uključuju veštačku inteligenciju, robote i računarstvo u cloudu.

Lenovo je dosad već investirao 100 miliona dolara u više od 30 kompanija u području mobilnih igara, sigurnosti i pametnih kućnih uređaja.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Do kraja maja gasovodna mreža
Next Telekom Srbija zapošljava mlade inženjere

You might also like

Najvažnije vesti

Tržišna kapitalizacija 100 najvećih svetskih kompanija na rekordnom nivou

Tržišna kapitalizacija 100 najvećih svetskih kompanija ove je godine, najviše zahvaljujući američkim preduzećima, porasla za 1.861 milijardu dolara ili 12 odsto u odnosu na kraj mart 2016., te je dostigla rekordnu

Uncategorized

LJUBAV U DOBA KORONE – Prekratite izolaciju upoznavanjem preko interneta

S obzirom da 40 miliona Amerikanaca koristi usluge upoznavanja putem interneta, šanse da tako pronađete ljubav su veće neko ikada. Međutim, da biste u tome i uspeli, morate znati kako

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla: Akcionarima 56 dinara dividende

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla” (AERO) saopštio je da će međudividendu, odobrenu u novembru prošle godine, isplatiti manjinskim akcionarima 19. juna.